• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CO SĄDZICIE O TYM MONSTRUM ?!?!

Reakcji
0
Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem mocnego wzmaka, i w końcu wybrałem 2 egzemplarze: TECHNICS SU-VX700 I TECHNICS SA-AX7. Może ktoś mi doradzi co wybrać...

O TO ICH PARAMETRY TECHNICZNE:

Opis techniczny: Wzmacniacz mocy Technics SU-VX700classAA,VC4 amplifier system.

Wzmocnienie 150w na kanał.

System 2 kanałowy stereo.

Kolumny A i B op 2 kolumny na przód i tył.

Bi-Wiring-kolumny nowej generacji z 4 wejściami.

Power Amp-wejście wysokiej jakości,wzmocnienie 2X120w.

Regulacje:Bass/Sopran/Balans.

Filtry:Loudnes/Tone Control.

Przycisk Mute-wyciszenie dźwięku do poziomu 20dB.

Przycisk Mode-stereo/mono.

Phono selector-MM/MC z dotatkowym filtrem Subsonic chroniącym przed nadmiernym obciążeniem głośniki niskotonowe.

Wejścia:Tape2/DAT1,Tape1-2 DAT,CD,TUNER,PHONO,AUX.

Pobór mocy 690w.

Waga 14kg.

Rozmiar-430x158x429mm
ROCZNIK: 1996

Wzmacniacz VGCA
(wzmacniacz o regulowanym wzmocnieniu) spełnia nowe wymagania DVD Audio
Tryb wzmacniacza VGCA umożliwiający obejście układów generujących szumy i stworzenie w ten sposób toru czystego sygnału
Stosunek sygnał-szum równy 110 dB, aby sprostać standardowi DVD Audio
6 oddzielnych wejść gotowych do współpracy z dekoderami Dolby Digital (AC-3) oraz DTS* Kondensatory elektrolityczne TA-KEH o audiofilskiej jakości
Naturalne zrównoważenie niskich tonów dzięki funkcji Adaptive Subwoofer Control
Optymalizacja odtwarzania basów dzięki regulacji częstotliwości odcięcia umożliwiającej dopasowanie do charakterystyk głośników przednich w zakresie tonów niskich
Regulacja poziomu sygnału w kanale subwoofera mająca na celu kompensację skuteczności oraz lokalizacji subwoofera
Wzmacniacz pracujący w klasie Enhanced Class H+
Zdalne sterowanie systemem AV
Wyjście na subwoofer
Duże zaciski głośnikowe umożliwiające zachowanie wysokiej jakości dźwięku
Przełącznik obrotowy wejść (4 wideo, 5 audio)
Wejście sygnału audio/video na płycie czołowej
Gniazdo S-video
Monitor taśmy
System RDS (PS, PTY, PTY Search, RT, EON)
System cyfrowego strojenia stabilizowany kwarcem
10 przycisków bezpośredniego wyboru stacji (na pilocie)
Funkcja tunera z trybem drzemki/budzika
Przełączniki par zestawów głośnikowych A i/lub B
Możliwość pracy z głośnikami o małej impedancji
ROCZNIK 1998

technics to jest padło. wybierz tak jak kolega przed mna doradzal yamahe lub chociazby jakiegos denona. Ale mysle ze jak chcesz cos mocnego to yamaha seria 5xx i wyzej. Na allegro sa chyba teraz jakies modele serii 8xx i 10xx.

[ Dodano: 2004-07-17, 21:47 ]
mozesz tez sie rozejzec za wyzszymi onkyo, ale nie te calkiem stare tylko np 8850, 8870, 9511.

KASA KASA KASA

KASA KASA KASA

Chce technicsa ponieważ nie kosztuje miliona złotych. Przeciętna yamaha kosztuje od 1500 w góre i to jakiś lipny model.

technicsa chcesz starego to czemu patrzysz na ceny nowych yamah?? starsze modele nie sa drozsze od technicsow, a juz na pewno nie od su-vx700 bo to wg producenta jest hi-end (wg mnie mimo wszystko shit) i jeden z drozszych wzmacniaczy

1500zł??Ale miałem doczynienia z Technicsem i miał takie bajery jak ten,modelu niestety niepamiętam:

Wzmocnienie 150w na kanał.

System 2 kanałowy stereo.

Kolumny A i B op 2 kolumny na przód i tył.

Bi-Wiring-kolumny nowej generacji z 4 wejściami.-tego niewiem,bo niewidziałem z tyłu

Power Amp-wejście wysokiej jakości,wzmocnienie 2X120w.-tego niewiem

Regulacje:Bass/Sopran/Balans.

Filtry:Loudnes/Tone Control.

Przycisk Mute-wyciszenie dźwięku do poziomu 20dB.

Przycisk Mode-stereo/mono.

Phono selector-MM/MC z dotatkowym filtrem Subsonic chroniącym przed nadmiernym obciążeniem głośniki niskotonowe.

Wejścia:Tape2/DAT1,Tape1-2 DAT,CD,TUNER,PHONO,AUX.

I powiem Ci,że aż tak tanio niebyło,wzmak był przywieziony z niemczech,właśnie w nim widziałem ten patent z "rurą cieplną",ale gość za niego cenił 1000zł

Jestem zdecydowanym porzciwnikiem Technics'a. Jesli szukasz wzmaka o duzej mocy zainwestuj w Harmana/Kordona otworz obudowe i zobaczysz jak wielki siedziw niej transformator. Wzmaki tej firmy maja niesamowicie duza wydajnosc pradawa w przeciwienstwie do technicsa, ktorego klocki budowane w oparciu o jak najwieksza minimalizacje kosztow budowy. Co prawada H/K robi klocki brzydkie jak .... ale w koncu tu nie o to chodzi....

Firma firmą gdzieś na elektrodzie jest długi post o tym co mozna zobaczyć po otwarciu obudów wzmaków cdeków i reszty sprzętu. Po przeczytaniu połowy troche zmieniłem nastawienie do spoglądania na firme przy zakupie. Nie ma to jak otwożyć obudowę i sie pogapić do środka co tam mieszka. Wpadki sie zdażają wszędzie i patrząc na firme można sie wtedy naciąc.

Ukasz
Dodam tylko że wszystkie audiofilskie firmy w swoich najdroższych cdkach za cenę dobrej wypasionej fury montują transporty................no własnie, zgadnijcie kogo?

Sony i Philipsa.

Podobnież w wzmakach za kilka tys zl można znaleść lm3886 lub TDA 7294 w stopniu końcówki mocy.

A wiele modeli Marantza to tylko inaczej zabudowane cdki Philipsa.

raczej nie tak......transport to cały układ mechaniczny w cd......

tranoptor to element elektroniczny który przekazuje sygnały, ale działa na zasadzie że nie przekazuje ich prądem (tylko światłem) bo transoptorów używa się do separacji obwodów,
w kablach MIDI są transotory ;)

Powrót