• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co sądzicie o wooferach Phonocara ze zwrotnicami ??

Reakcji
0
Witam. Jestem w trakcie budowania audio w moim autku i planuje zakupić jakieś woofery 16-16,5 cm w drzwi. Zastanawiam sie nad Phonocarami ze zwrotnicami. Prosze o jakieś podpowiedzi.

dla czego akurat Phonocar? do jakiej muzy ma to byc i czy bedzie jakis wzmacniacz czy tylko samo radio?i ile kasy chesz wydac? :razz:

mam juz tweetery zamontowane z przodu. Maja grac na samym radiu 4x50 wat. Cena do około 250 zł. Muzyka przede wszystkim klubowa.

od tej ceny kup lepiej takie Helix Dark Blue db 62.1 zagraja napewno lepiej od tych Phonocarów!Phonocary to tani przetwornik który montuje sie zamiast oryginalnych głosników by nieco poprawic jakosc :wink: rozumiem ze drzwi też nie wygłuszone???

wygłuszylem tylko tak prowizorycznie, tzn miejsca w poblizu otworów głośnikowych :mrgreen: . też słyszałem o tych Helixach. Do tego jeszcze pewnie dodam zwrotnice.

Helixy zagraja tak czy tak ładnie ale jak bedziesz miał dobrze wygłuszone drzwi to bedziesz cieszył sie miłym dzwiekiem na samym radiu wiec nie inwetował bym pieniedzy w te Phonocary :!: a o jakich zwrotnicach mówisz?helixy maja zwrotki w standardzie i sa dobre do tego zestawu nic nie trzeba dodawac :wink:

Powrót