• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co sądzicie

• Autor wątku Autor wątku x
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tych nie polecamy!! Pierwsze dwa są w sam raz na wiejską dyskotekę a ostatni też jest kiepski. Polecam Tonsila lub Teslę. Trochę droższe albo w tej samej cenie, ale jakością biją je na głowę. A jak gra głośnik firmy LAUDMANN? Zapewne tak jak wygląda, czyli dennie. Przejżyj dział "Konstrukcje elektroakustyczne" to na pewno lepiej zorientujesz się co się nadaje. Są tam konstrukcje forumowiczów z dokładnym opisem i nadają się do skopiowania. A kupowanie na "Allegro" zwłaszcza takich rzeczy sobie odpuść. Przypomina to za bardzo handel na bazarach na początku lat '90 - okazyjna tandeta, "buble" i brak gwarancji co do jakości i pochodzenia.

Jakby co to pytaj, pomożemy.

P.S. ten temat powinien być w dziale "Akustyka"

a dogładnie jakie byćsie mi polecili w przediale 300 W

x, zajrzyj do działu z konstrukcjami własnymi bo i tak ludzie doradzą ci to co sami wypróbowali. Cokolwiek byś nie zrobił wzorując się na nich to będzie dobrze.

PS. W wyborze nie kieruj się za bardzo mocą głośnika.

chłopie 300wat?? a masz do tego wzmacniacz?? w domu spokojnie wystarczy 50 max 100wat. (oczywiście jak SPL jest na poziomie 90dB)
na twoim miejscu zainteresował bym się STX'em 22/120/ porównywalna cena do tego co zaproponowałeś a jakość 100x lepsza... ewentualnie jak się uparłeś na coś większego to STX 27/150/

Buduję własne głośniki i zastanawiam się nad wyborem gołośnika
Ej dobry jesteś! Hmm ale jak budujesz głośnik to czemu chcesz go wybierać? Przecież sam go robisz;)

Tzn. buduje kolumne z głośnikami :)

Ok ! poszukam, popytam jeszcze ludzi, może mi się uda :)

te 2 pierwsze sa wypasne...przy mocniejszym basiku druciki zasilajace glosnik ładują o membrame heh wypasny dźwiek....

Tamte głośniki co napisałeś w pierwszym poście sie nie nadają. a masz do nich parametry TS? NIE. Pewnie i tak były by do d*** No ten STX to już coś innego;)

Po co 2 raz napisałeś to samo? Patrz tam na mojego posta wyżej;)

[ Dodano: 2005-01-08, 22:58 ]
A sorx, nie napisałeś tego samego;) dałeś 4 i 8Ohm;)
to zależy jakiego masz wzmaka. Ja do kolumn bym brał 8 Ohm.

Polecam Magnata. Czasami trzeba za niego wybulić ale z powodu mojego Xpressa sąsiedzi coraz częściej mnie odwiedzają... bynajmniej nie po to żeby słuchać ze mną Dj Tiesto :
D

Powrót