• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co sądzisz o tym głośniku??

Reakcji
0
WITAM
Pragnę się Was poradzić na temat tego głośnika DIBEISI 1023.
Co o nim sądzicie? Czy warto użyć tego głośnika w subwooferze? Może ktoś słyszał, jak ten głośnik gra i mógłby się z nami podzielić swoimi wrażeniami?
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC.

takero napisał:
A słyszałeś go kiedykolwiek, czy tylko tak piszesz, bo firma jest nieznana i głośniki są tanie?

Ja słyszałem o nim całkiem inne opinie, że ten głośnik jest bardzo dobry jak na swoją cenę

Firma jest bardzo znana, jako jeden z największych producentów największych szitów jakie można sobie wyobrazić.
Nie ma pojęcia dobre i tanie, jakość kosztuje, a to akurat najtańsza chinka jest.
Chcesz tanią 10 to kup stxa.

Ja miałem suba na głośniku dibeisi, grał dość długo u mnie i powiem szczerze - to jest syf jakich mało, szkoda pieniędzy, swego czasu dałem za niego 89zł!!!.
Co do dźwięku to miał bardzo nierówną charakterystykę, wyraźnie było słychać góry i doliny.

Ale jakość dźwięku jest ogólnie dobra?? Wiecie ale ja doskonale wiem, że z Tonsilem to nie ma szans ten głośnik, ale ogólnie chyba nie gra źle, a z tym szytem to dokładniej co macie na myśli??

to mamy na mysli ze nie warto wkladac takich glosnikow do obudowy i szkoda wzmaka marnowac. nie da sie tego sluchac bo gra beznadziejnie!

ogloc, ostatnio był na allegro tonsil 20 80 2 za 50 pare zł, trzeba było go brać,a nie pchać się w jakieś kupy.

Powrót