• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co sie dzieje z ludzmi...

Reakcji
0
coraz wiecej ludzi patrzy na to zeby kolumny graly jak najglosniej i jak najwiekszy bas.... no a przeciez najlepiej sie slucha muzyczki jak jest zajebista panoramka stereo i dzwiek jest zrownowazony....

Ludzie dązą do znanych im zjawisk. Moze poprostu nie słyszeli nigdy 'zajebistej panoramki stereo' i nie odkryli piekna w niej iskrzącej :)

Bas jest wazny, owszem... Ale nie jedyny! Ludzie opamietajcie sie! Granitowe kolumny 1kW? To chyba najlepszy przyklad przesady... :/

No tak bas jest najważniejszy. A co jeśli mamy zwaloną kopółkę? Cały efekt stereo pujdzie sie jeb**!

Kazdy ma inne gusta. Ja lubie jak jest czasami glosno ale bass musi byc zawsze!!

troche dyskusja bez celu....mysle ze nie ma o czym dyskutowac...
mozna natomiast podyskutowac czemu niekturzy stawiaja na glosnosc i bas...

co z tego jak wezmie sie i poslucha muzyki godzine i wyjdzie sie z migrena i przytkanymi uszami.... jak mozna sobie siasc zamknac oczy i wsluchac sie w piekny przestrzenny dzwiek stereo, slyszy sie kazdy instrument osobno... ehhh szkoda ze mam tylko tannoye m1 ;p i malutki pokoj hehe

dyskusja ma swój cel. Przecież zaraz po "jakości" liczy się głośność. Jakość napisałem w pazurkach bo zawiera w swoim znaczeniu: liniowość, fazowośś, szerokość pasma itp.
Oczywiście dla każdego jakość ma swoiste znaczenie, ale głośność leży zaraz po jakości.
pozdrawiam

jak kolumny maja slaba jakosc to potem nie przyjemnie sie tego slucha glosno bo uszy bola....

i to chodzi, abyśmy budowali sprzęt który gra pięknie, a tylko nie głośno. przecierz sa tacy którym wystarczy jak wzmak lampowy ma zaledwie kilka watów...

.

.

ale tesh nie kazdy slyszal taki czysty dzwiek z lampy i doprych kolumn... jak sie to raz uslyszy to zauroczy :P

reoddai, myslal by kto ze znawca sie znalaz nie zartuje oczywiscie wiem co to zanczy wzmak lampowy i jego dzwiek

Powrót