• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co sie moglo spalic w glosnikach??

Reakcji
0
Mam problem bo cos mi sie spaliło w głosnikach tylko nie wiem co? Smierdzi od nich spalenizna! Cz ktos wie co to moze byc? I jeszcze chcialem zapytac czy ktos wie jak wymienic cewke w glosnikach i gdzie mozna dostac czesci do glosnikow takie jak membrana , kopulka czy cewka? Z gory dziekuje za pomoc.

A moze mi ktos dokladniej powiedziec lub przeslac jakis link gdzie mozna kupic te czesci do glosnikow??

[ Dodano: 2007-04-21, 14:25 ]
mam glosniki Lg razem z DVD i sa w miare fajne wiec chcial bym je jakos przywrocic do stanu uzywalnosci :smile:

nikt nie naprawia glosnikow <16cm srednicy no chyba ze wysokotonowki.
Zestawy typu "kino domowe" wszystko w jednym to jednorazowki, cos sie uszkodzi to sie wyrzuca.

cena w granicach 100-150 zł by mnie interesowala. a te glosniczki MIVOC sa w miare dobre?? i jeszcze jak byscie dali namiary na jakis fajny subwoofer.

mivoci jak na swoja cene graja bardzo przyjemnie. sa zdecydowanie lepsze niz chinczyki a w podobnej cenie
proponuje pierwszy link + takze sub mivoca bo prawdopodobnie niemasz za duzo pieniedzy na normalnego suba

A do tego wzmacniacza co mam w tym badziewnym DVD opłaca sie dokupic jakies głosniki czy lepiej wszystko od poczatku kupowac???

a ile masz na to kasy?? bo jezeli niemasz teraz kasy na dobry amplituner to dokup tylko te mivoci (moze byc bez suba) i pozbieraj na dobre kino

Re: Co sie moglo spalic w glosnikach??

Bawool napisał:
Mam problem bo cos mi sie spaliło w głosnikach tylko nie wiem co? Smierdzi od nich spalenizna!

może to co na fotce poniżej?? :mrgreen:
a tak naprawde to koledzy dobrze radzą

Załączniki

• 484751_1_335.jpg
    484751_1_335.jpg
    18.9 KB · Wyświetleń: 0
seba007, hahaha bardzo dobry pomysł... hahaha jeszcze sie tak nie usmiałem... pozdros :mrgreen:

Oplaca sie kupic sam glosnik niskotonowy??? bo mam pudlo z tamtego starego co sie spalił.
Potrzebny mi jest o srednicy 17 cm.

a mozecie mi podac jakies namiary zebym znalazl jakis ten glosnik niskotonowy o srednicy 17 cm?? Z gory dziekuje.

Powrót