• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co teraz ?

Reakcji
0
Witam! Mam glosnik Pioneer TSW306C grajacy w 30 l obudowie zamknietej i on poprostu nie gra. Bass jest mocny, szybki ale po dluzszym sluchaniu bardzo meczy. Gra wedlug mnie za wysoko. Mozliwe ze powodem tak slabej gry jest moj wzmacniacz ( 120 w RMS). Zastanwiam sie nad wymiana glosnika i teraz pytanie do Was - jaki glosnik polecacie do 400 zl, 30 cm, grajacy w 30 l obudowie zamknietej.

ej przed tak radykalno decyzja sprubuj znales cewke tak ze 10 mH jak nic sie nie zmieni pokabinuj z wieksza ( a jak tak to sprubuj dopasowac cewke pod siebie ) jak tez juz nic sie nie zmieni to nie wiem ... moze inni maja jakies pomysly - zobaczymy jutro ;]

mam takiego JL Audio 10W0... uwierz mi warto oczywiscie jak lubisz nisko i miekko.. ja mam go w okolo 21-23L zamknietej i jest swietnie

Dzieki wszystkiem za odpowiedz. O co chodzi dokladnie z ta cewka ?!? Ten JL jest 25 cm wiec lipa

Ja również jestem za RAVEMASTEREM ale tylko i wyłącznie BSW124II lub BSW 104II! One są warte swojej ceny! Pozdrawiam!

Teraz dopiero dotarło do mnie jak trudno jest zbudować coś co dobrze zagra. Rozgladajac sie po allegro znalazlem cos takiego
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48285811

Co o tym sadzicie? Skoro mam kupowac to cos dobrego i majacego mi sluzyc przez pare kolejnych lat. Muzyka w aucie ma relaksować a nie przyprawiac o wymioty. Moze jakies inne propozycje. Jezeli Wam to ulatwi zadanie to oczekuje niskiego, miekkiego basu, auto sedan.

Prosze o konkretne odpowiedzi :P Mi tez sie podoba - heh - ale tylko podoba. Ktos z Was sluchal cos takiego ?
]

ej kurde !! bez kitu zaglemb sie wiecej w tego jl bo naprawde warto to jest swiatowa klasa i marka a pozatym forum az trabi ze pioneer nie robi dobrych wooferow
i kup wreszcie ta cewke podlacz ja do + !!!!!! zamiast szukac glosnika
a zreszta ... rub jak chcesez

Rozumiem. Problem w tym ze ten pionner nie potrafi zejsc nizej - grał na innym sprzecie i nadal totalna lipa. 30 l dla jbl gt4 12 bedzie ok ?

Zamknieta 30L dla tego JBL'a GT4 bedzie dobra.... widzialem karte katalogowa glosnika i wiem do jakich obudow sie nadaje... zreszta codziennie go slucham u kolegi w samochodzie ale on zastosowal aplikacje 55-60L BR
Czesto w sklepach car audio widze tego GT4 wlasnie w 30L closed

Re: Co teraz ?

bibi xxx napisał:
Bass jest mocny, szybki ale po dluzszym sluchaniu bardzo meczy. Gra wedlug mnie za wysoko.

a może po prostu za głośno słuchasz?? pamiętaj, że uszy szybko się męczą przy zbyt głośnych dźwiękach i nie ma znaczenia, czy masz audiofilski sprzęt, czy zwykłą pierdziawkę...

Powrót