• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co zamiast Beyma Power 12?

Reakcji
15
Witam
Beyma Power 12 już ma parę lat i troszkę już się znudziła, i brakuje jej troszkę najniższego dołu.

Co proponujecie nowego w zamian.

Wymagania:
- max 80L
- raczej B-R
- 12 max 15 cali
- raczej taki kopiący, zamulacze "pompki" odpadają

Sub używany głównie 50% filmy, 20% muzyka 30% Tv, konsola.

Budżet znajdzie się ale tak do 1300zł nawet i troszkę więcej :D

Patrzyłem i widzę, że przewijają się dwa głośniki:

SB34SWNRX-S75-6
oraz
Emminence Lab 12

Coś ciekawego jeszcze się znajdzie? Jakieś opinie?

Zasilanie mam panel Irka 450W.

Ostatnia edycja:
Za te kase masz prawie dwie sztuki Sb34 czy cos w podobnie ale do tego potrzebowalbys dobra koncowke mocy.

Nie patrz na pieniądze. Chce kupić raz i znowu na kilka ładnych lat. Także ta różnica z perspektywy z 5 lat się rozejdzie po kościach.
Chcę coś dobrego na parę lat.
Kwestia dźwięku jak ma się jeden do drugiego.
Lab 12 stosowany podobno jest w kinach więc to mnie lekko w jego stronę przekonuje i z winisd takie 70-75L wygląda dobrze dla niego na moje potrzeby.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

SB34SW jesli chcesz zejście to proponuję 96-100l br strojone na 20hz
albo 50l zamkniętą z podbiciem ostatniej oktawy korekcja parametryczną

100l sporo.

Jeszcze to znalazłem
Scan-Speak 30W/4558T00
Ale boje się że to zamulacz jest ?

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Może RFR1412?
Wprawdzie nie jest to sprzęt do domu, ale parametry ma ciekawe.
Jak coś to mógłbym użyczyć do testów takiego, a niedawno na strefie widziałem taki głośnik na sprzedaż

Może RFR1412?
Jak coś to mógłbym użyczyć do testów takiego, a niedawno na strefie widziałem taki głośnik na sprzedaż

Może RFR1412?
Miałem go sporo czasu w aucie ale w cl i jak dla mnie bardzo fajny przetwornik, jeden z niewielu do ktorych mam sentyment:) Myślę że warto spróbować z racji że można go wyhaczyć za ułamek budżetu:)

Powrót