• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co zrobić z tymi głośnikami i wzmakiem

Reakcji
0
Witam. otwarłem szafe i znalazłem tam same skarby, tylko nie wiem co z nimi zrobić:
1) GD 10-16/5/2 5W 4 ohm - popularne jajo Tonsila, bodajże z telewizora CYGNUS
2) GD 18-13/2/3 2VA 4ohm - kolejne jajo, tylko że większe. Napewno z gramofonu BAMBINO 3
3) EW 80 4ohm - chyba nie musze komentować :)
4) GDN 25/60/1 60W 8 hm - stary Tonsil po renowacji. nowa membrana, gumowe zawieszenie, jeszcze nie śmigany.
5) wzmacniacz samochodowy FORD - 4*10W na muj gust, ale tylko wejście stereo, chyba na LA4445.

Szczerze mówiąc to nie wiem co z tym zrobić, leży i sie kurzy bo mam tylko po jednej sztuce. Jakby mi ktoś doradził.

1, 2 - wyrzucić
3 - zrobić suba, sprzedać na allegro
4 - jw
5 - jw, chociaż można zrobić wzm. 4 kanałowy do kompa, tylko po co?

I jak coś zarobisz to kup sobie piwo, lepiej na tym wyjdziesz...

wg mnie tak:
-all- sprzedać na allegro z tym że trzeba wpleśc w txt aukcji hasła:
"superbas"
"300w"
"20hz" (a najlepiej 17hz :))
"trzęsie całą chatą"
"ogramny skok głośnika - 5cm"
"rozpier*** szyby"
"sąsiad 3 piętra wyżej nie wytrzymuje"
itp
wtedy sukces na allegro gwarantowany :D

a moze tak: mieszkam w warszawie a subłofer robi taką rozpie**** że psy z krakowa przyjechały <lol>

Napisz najlepiej tak by przyciągnąc także uwage fachowców z branzy budowlanej:

" Posiadam SABŁUFER o ogromnej mocy [...] Przestawia ściany i fundamenty [...] Pękają kafelki i szyby w oknach sąsiedniego bloku [...] Niestety musze sprzedać gdyż potrzebne mi pieniądze na odbudowe mieszkania i fundamentów. "

ogólnie opis musi być dresiarski :)
przykładem niech będzie pewien sub jednej z najbardziej zaawansowanej osób z tego forum, za 1 razem z w pełni profesjonalnym opisem cena na koniech wyniosła ok 60zł,
natomiast z moim opisem cena wzrosła o 100zl :D

Powrót