• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

coś małego do laptopa małym kosztem

Reakcji
0
Witam, chciałbym zrobić sobie jakieś malutkie glośniczki do laptopa, za wzmacniacz będzie robić wieża sony mhc gt111,
Chciałbym na jakimś szerokopasmowcu, po prostu wsadzić glosniczek do odpowiedniej obudowy i cacy. Budżet bardzo ograniczony do 50zł za 2 sztuki samych przetwornikow. Myslalem o tonsilu 13/30 bodajże. Moze coś innego? Jeżeli coś się znajdzie, to prosiłbym tez o pomoc w obudowie, jakieś komory, wzmocnienia, itp. jak to się robi do szerokopasmowców.

Takero a moze cos z tych wynalazkow / odpadow fabrycznych z telewizorow?

Moze jest cos na allegro, sa to kolumny wewnetrzne od tv w rozsadnych cenach.

już wymyśliłem pewne rozwiązanie:
podpiąłem głośniki frontowe od zestawu 5.1 genius 5000 do wieży, wytłumiłem je no i jest dobrze, do komputera wystarcza;d

irek napisał:
Takero a moze cos z tych wynalazkow / odpadow fabrycznych z telewizorow?

Moze jest cos na allegro, sa to kolumny wewnetrzne od tv w rozsadnych cenach.
boom przeszedł już niestety :)
Ale coś tam może jeszcze jest i byłoby to dobre rozwiązanie - tanie i obudowy już gotowe są , piękne nie są, ale tania jest całość przynajmniej :)

Powrót