• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czujka podczerwień Panasonic - jaki model

Reakcji
0
Witam. Jakiś czas do tyłu miałem awarie telewizora. To 15-to letni Panasonic. Trzeba było wymienic czujke na podczerwien. Facet w serwisie stwierdził, że już takiej nie dostanie i dał inna. Problem taki, że nie działa prawidłowo. Z odległości 20cm jeszcze działa, ale z odległości np. 2m to ttrzeba kilka razy klikac, żeby cokolwiek się zmieniło. To nie jest wygoda użytkowania. Jak sprawdzałem w środku, to czujka jest zamknieta w ekranowanej obudowie i podłączona jest do płyty głownej za pomoca kabla. Co muszę wiedzieć, żeby poszukać orginalnej (albo działającej) czujki?? Model telewizora, rok produkcji - coś jeszcze. Proszę o pomoc w znalezieniu dobrego i działającego układu.

Pilot jest dobry bo do Girdera strzelam z 5 metrów i działa.

Pozdro.

a może być wina, że ta czujka na podczerwień działa na innej częstotliwości i zbiera któraś harmoniczną?? Nie wiem co za model. Wszystko zamknięte w ekranowanej obudowie i nie chce tego na razie rozbierać.

Powrót