• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy istnieje wzmacniacz Yamahy 2+1 ?

Reakcji
0
Witam, czy jest jakiś model Yamahy z obsługą 2 głośników STEREO + możliwość podłączenia subwoofera pasywnego do 400PLN ?

DaneDen napisał:
Witam, czy jest jakiś model Yamahy z obsługą 2 głośników STEREO + możliwość podłączenia subwoofera pasywnego do 400PLN ?
no i jeszcze kawę by mógł rano zaparzyć :razz: Cudów nie ma, a na pewno nie w tej cenie...

Czyli pozostaje amplituner 5.1 i dużo wyższe koszta? Ewentualnie mocny wzmak stereo z dwiema parami kolumn.

Zależy co potrzebujesz? Może zdradzisz nam co masz na myśli? Ampli 5.1 do kina a wzmak z 4 kolumnami to ani stereo ani kino :wink:

No wtedy można zrobić 2 kolumny stereo i 2 kolumny jako subwoofery, jedyny minus to brak regulacji głośności samych subów ;d

poroniony pomysł, chyba że ma być to do nagłośnienia sali, ale do tego musiała by być oddzielna końcówka z crossoverem. Do czego to ma być? Do domu? Ile masz kasy i jakie masz kolumny? Ile pomieszczenie ma mkw?

DaneDen napisał:
Czyli pozostaje amplituner 5.1 i dużo wyższe koszta? Ewentualnie mocny wzmak stereo z dwiema parami kolumn.
a który ampli ma wzmaka do suba wbudowanego ?
Po co dwie pary ?

DaneDen napisał:
No wtedy można zrobić 2 kolumny stereo i 2 kolumny jako subwoofery, jedyny minus to brak regulacji głośności samych subów ;d
a co za problem ?

mierzą moc przy jednym obciążonym kanale, trafo jest miękkie i przy paru kanałach moc na każdym z nich spada.

Zrób tak jak ja :D

Ampli Yamaha RX-V 592 (3X 70W Freont plus Central) Sygnał podaje Komputer gdzie sygnał subwoowfera jest podany na końcówkę Centralnego

Mam sterowanie (centralem/subem) frontami i efektowymi :)

oddzielny wmzak do suba, oddzielny do stereo.
podpinasz pod kompa i wychodzi jednosc. takie ciezkie ? tak jak ploter napisał.
ja mógłbym podłaczyc 6 wzmakow do mojej plyty glownej i puszczac do nich jednoczesnie taki sam sygnal.

2+2 u znajomego :) Gra przyjemnie.

@ Bartuś - i co z kompa będziesz puszczał mp3 ? Jak ktoś kupuje wzmaka i kolumny / DIY to chyba nie do słuchania mp3 :)

Powrót