• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy ktoś był by tak miły i... ;)

Reakcji
4
podesłał mi w liście przez pocztę 8 raków m5 ( nakrętki pazurkowe ) :grin:

bo kurcze zamawiając na stronach to za wysyłkę zapłącę 15zł a za raki 1zł ... bezsensowne :neutral:

oczywiscie zapłacę pomocnikowi za wysyłkę i raki najlepiej na konto bankowe.

a do czego Ci te raki?? ja tam wierce faze na rozmiar troche mniejszy niz rozmiar zewnetzny nakretki i wbijam dodatkowo mala kropelka vicolu i trzymie niesamowicie :razz:
W uproszczeniu jak masz nakretke M5 to ona chyba standardowo jest na klucz 8mm a wiec otwor tak 7,5mm i ladnie sie wbija a jak masz wiora(ja mam mdf) to mozesz mniejszy otwor sprobowac.
Pozdrawiam!!!

tak tylko jak to zrobić jak się już ma budę zbitą do kupy.... A może ktoś załatwić wkręty imbusowe m5 :?:

no ba
krzyhoo9 napisał:
tak tylko jak to zrobić jak się już ma budę zbitą do kupy
to trzeba myslec (bez urazy) a dopiero robic ja do tego dalem nakretki samokontrujace i nie ma mowy ze mi sie glosnik popusci :razz:
A o wkretach to raczej zapomnij bo bardzo ciezko dostac no chyba ze monacor tak jak wyrzej.
Pozdrawiam!!!

dulin7 napisał:
a do czego Ci te raki?? ja tam wierce faze na rozmiar troche mniejszy niz rozmiar zewnetzny nakretki i wbijam dodatkowo mala kropelka vicolu i trzymie niesamowicie :razz:
W uproszczeniu jak masz nakretke M5 to ona chyba standardowo jest na klucz 8mm a wiec otwor tak 7,5mm i ladnie sie wbija a jak masz wiora(ja mam mdf) to mozesz mniejszy otwor sprobowac.
Pozdrawiam!!!

genialne !!!!!!!!!!!!!!!

masz browara u mnie ;)

jeszcze zastosuję nakrętki samokonturujace. Ho ho

[ Dodano: 2007-09-17, 18:48 ]
dulin7 napisał:
no ba
krzyhoo9 napisał:
A o wkretach to raczej zapomnij bo bardzo ciezko dostac no chyba ze monacor tak jak wyrzej.
Pozdrawiam!!!

no na akkusie są wkręty ! ;)

wyżej link

masz browara u mnie
Nie badz taki rozrzutny tylko zbieraj na te dofinansowanie forum :razz:
Zarcik ale nie moglewm sie powstrzymac sorry :razz:
na akkusie niezle sobie lisza za wkreta 1,50 a za srube 2,80 za 2,80 to ja mam 15 deko takich srub :razz:
Pozdrawiam!!!

a no drogo

mi to i tak wisi...

nie stosuję wkrętów bo jak raz wkręcisz to nie wyrkęca się ich bo gwint w drewnie wyrobisz. A na rakach można wkręcać i wykręcać.

[ Dodano: 2007-09-17, 22:37 ]
dulin7 napisał:
Nie badz taki rozrzutny tylko zbieraj na te dofinansowanie forum :razz:
Zarcik ale nie moglewm sie powstrzymac sorry :razz:
Pozdrawiam!!!

widze, że prawie każdy wie o co chodzi :)

No to ja może zmieniec nick na "sponsor" ? :razz:

ok wracajac do tematu to już po problemie, nakrętki samokonturujace się zastosuję i bedzie gitara

pozdro

takero napisał:
w monacorze mają ;]
Generalnie wkręty imbusowe kupić jest cholernie trudno...

Na wolumenie jest taka buda co sie nazywa ŚRUBEKS albo ŚRUBEX i tam maja taki wybor srubek, srub, wkretow jakiego pewnie w zyciu nie widziales;) tylko ceny nie sa rewelacyjne no i trzeba pojechac bo nie wysylaja chyba. Generalnie da sie u nich dobrac chyba wszystko.

El_liero, czyli juz nie potrzebujesz tych nakretek kłowych?? ja je kupuje chyba od 20gr/szt w zaleznosci od rozmiaru
jutro ide wlasnie szukac odpowiednich srub do vif XT - znudzily mi sie imbusy wiec poszukam torxow :P

Pawel S. napisał:
El_liero, czyli juz nie potrzebujesz tych nakretek kłowych?? ja je kupuje chyba od 20gr/szt w zaleznosci od rozmiaru
jutro ide wlasnie szukac odpowiednich srub do vif XT - znudzily mi sie imbusy wiec poszukam torxow :P

zastosuje nakrętki samokonturujacę

Paweł też mam XT19 i M4 (płaski łeb, na imbus) pasują idealnie do niej ;)

to fajnie. nie bylem dzisiaj w sklepie bo po 2 wycieczkach do WKU (pieszo) odechcialo mi sie biegania po miescie w deszczu :neutral:
jak nie beda mieli torxow to wezme imbusy

używam podobnych, ale bardziej rasowych , zobaczycie gdy zaprezentuje pare nowych konstrukcji :)

kiedyś napewno, pytanie co i w jakiej ilości ;P
Bo niestety tak koło połowy konstrukcji robie na zamówienie jako kopia bądź coś stylizowanego na wzór jakiś tam fabrycznych kolumn i właściciele nie życzą sobie abym to na takich właśnie forach zamieszczał - nasz klient nasz pan.
M.in dlatego mało jest moich konstrukcji na forum :P No ale ok, wrzuce dziś coś :P

Powrót