• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy ktoś miał styczność z kopółkami Unitra GDWK 7/50/4 8ohm?

Reakcji
0
Witam! Zastanawiam się nad zakupem tych kopółek. Czy mial ktoś styczność z tymi głośnikami unitry? Ktoś może powiedzieć jak grają? I jak zagrały by w 2- way z STX GDN-18-120-6 SW? Czy warto się pchać?

Te kopółki unitry to pewnie jakieś starocie wykręcone z mega starych kolumn znalezionych na strychu. troche teoretyzuje ale obecnie za niewielkie pieniądze można kupić naprawdę dobre głośniki wysokotonowe zaczynając na arv kończąc na sc visatona a zwrotki do takich konfiguracji są już zrobione.

Te wysokotonowce pod warunkiem że są dość wysoko ucięte potrafią naprawde ładnie zagrać, nie grają zbyt ostro ale wystarczająco szczegółowo. Nie nadają sie zbytnio do konfguracji z tym stx, ze względu własnie na wymagany wysoki podział czego nie toleruje natomiast ten stx(powinien być cięty dość nisko)

Ja mam z tym STX GDWK 10/80/7 coprawda nie mam zwrotki do nich przystosowanej, ale Ladnie graja :) nie ma takich przepierdow jak ARV ...

Powrót