• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy ktoś słuchał STX S-250 N?

Reakcji
0
Jak w temacie, jakie opinie? I czy pasmo faktycznie jest regulowane od 80hz, bo sam panel STX A-138 ma filtr od 50hz a wygląda na zdjęciach na to samo.

Jeśli chodzi o filtr to nie wiem ale z tego co pamiętam to te panele różnią się między 200n a 250n tylko trafami wszystko inne jest to samo. Najlepiej będzie się ich dopytać o odcięcie bo może to tylko błąd w opisie.

Dzięki za info o trafie-dobre i to bo w sumie myślałem że to identyczne panele a te dodatkowe 40 wat wzięli sobie z powietrza ;)
Czekam dalej na jakieś opinie odsłuchowe :)

ale co da samo mocniejsze trafo jak tda nadal jedno?
jakby byl mostek to by byl hit (o ile jakosc brzmienia conajmniej na poziomie S-200)

S-250 nie mialem wiec nie potwierdze co tam siedzi
ale w S-200 siedzi TDA7294
a moc i tak niewiele naciagana biorac pod uwage konkurencje

witam,
odświeżę temat bo też mi chodzi po głowie ten sub, rozpracował ktoś już co siedzi w środku? ktoś wspomniał że mostek tda 7294, patrząc na opis suba to głośnik jest SW.STX.12.2.250.4.F.S.MC więc 4omowy a w mostku powinien być min 8om. w ogole to orientuje sie ktoś czy ten sub dał by rade w muzyce elektronicznej?

no wydaje się że jest tylko panel od suba s200 w ofercie, wczesniej ktoś pisał że s-200 jest na jednym TDA, według opisu stx ma 100wat, s-250 ma 140wat i tez byłby na jednym tda?
Chyba muszę pomyśleć nad zbudowaniem diy suba bo martwię się że s-250 nie sprosta moim wymaganiom o potężnym basie w techno.

Ehhh, S250N - jak mogłem nie rozpoznać oznaczenia subwoofera od STXa. Sorry Panowie, jakims cudem czytając ten temat myślałem, że STX ma w ofercie nowy panel subwooferowy.

O poteznym basie do techno zapomnij. Te suby graja kulturalniej i niestety nie za mocno. Idealne do uzupelnienia kina lub niewielkiego stereo

Witam.Widzę,że kolega prosi o opinie a więc udzielam.

Subwoofer ten ma bardzo głęboki bas,nadaje się pod techno,dubstep,rap w 20m2 robi przysłowiowy sajgon. :)
cena zbyt wygórowana jak na taki produkt,wzmacniacz daje radę bez problemu,jak daje gałe do połowy to już nieźle gniecie :)

dziekuje za opinie :) jeden tda w układzie jakoś mi nie leży, myślę czy nie szarpnąć się na DIY na SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X i wzmak na holtonie 400, przy 8om by było pewnie koło 250wat.

Powrót