• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy można coś z tego zrobić ?

Reakcji
0
Witam, mam w domu "wnętrze" subwoofera wraz z przednim panelem od niego
płytka jest nadłamana w jednym miejscu, brakuje trafa i chyba jeszcze kondensatorów
(dostałem od kolegi)
kabelki poucinane i wgl.
ja się na tym nie znam za bardzo.
i tu moje pytanie, czy da się coś z tego zrobić ? tak aby działało ?

oto zdjęcia http://img202.imageshack.us/gal.php?g=sn854302.jpg

końcówka widzę chyba na tranzystorach więc posprawdzaj czy nie są zwarte, jak nie to jest nadzieja że da się uruchomić. Podaj jakie to tranzystory i na jakie napięcia są elektrolity - trzeba będzie dobrać (oszacować) napięcie do zasilenia tego skoro nie masz trafa, ale najważniejsze to zdjęcia w lepszej rozdzielczości i z widokiem elementów bo w sumie mało widać na tych załączonych

nie znam się na elektronice za bardzo.
spalone nic nie jest bo działało zanim poprzedni właściciel wymontował brakujące części

no to zapytaj poprzedniego właściciela jaki był tam transformator, kup kondensatory i je wlutuj (co najmniej 4700uF), płytkę najpierw usztywnij/sklej i porób mostki między pękniętymi ścieżkami i tyle, skoro jesteś pewien że nic nie jest upalone

Powrót