• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy taki zestaw się nadaje??

Reakcji
0
Zacznij od dobrego radia (no chyba ze zostajesz przy seryjnym), wygłuszone drzwi, dobrze zestrojone i dobre głośniki na przód a później zastanów się czy używasz bagażnika, jeśli absolutnie nie to dopiero skrzynka do bagażnika

lanzar to "tłuczek" ktory robi hałas a nie gra
stx jest mniej efektywny, ale gra duzo lepiej, schodzi nizej i nie meczy

Paweł dobrze pisze o Lanzarze
Ale na Stx swiat sie nie kończy

Popatrz na ofertę re audio albo excursionow ( czy jak to sie pisze ) czy tanich JL

Ten STX jest spoko, gra miękko nie łupie co bardzo męczy. Lepiej przemyśl sprawę i dozbieraj trochę pieniędzy i uzbrój się w przód. Ja na Twoim miejscu poszukałbym Diora GDS-1607 używkę na allegro można koło 140zł wyrwać czasem, bądź jeżeli chcesz głośnik średnicy 13cm to GDS1307, do tego 4 kanałowy wzmacniacz koło 100w rms(prawdziwych) na kanał, no i ten STX bądź inny przetwornik do uzupełnienia pasma. Nie zapominając o kabelkach 10mm do zasilania. Zagra to już dobrze a i cena nie będzie straszna. Pozdrawiam

A skoro mówicie o uzbrojeniu przodu to co proponujecie ? w sumie to bym uzbroil przod i tyl w drzwiach
Co byscie mogli zaproponowac w rozsadnej cenie co by pasowalo do tego wzmacniacza co podalem i np do tego STX?

zestaw glosnikow od lklukasza (350zl) lub jak ma byc taniej to wyzej proponowana diora jest poprawna

zestaw glosnikow od lklukasza (350zl) lub jak ma byc taniej to wyzej proponowana diora jest poprawna

Sory że się wtrącam, co to za głosniki proponuje lklukasz? Też szukam w miarę przyzwoitego zestawu na przód w cenie około 350 pln. Bo mogę mieć Alpine SPG-17CS za około 300 zł.

nic znanego - ama bl160 + aluminiowy OEMowy tweeter.
nie zwracaj uwagi na to ze nie kupisz tego w sklepie czy ze nie jest znane - nic lepszego nie znajdziesz za te pieniadze ;) (to nie jest reklama!)

jak juz chcesz kupic glosniki w drzwi to ja bym wybral wzmacniacz 4 kanalowy http://allegro.pl/wzm0019-wzm-sam-peiying-alien-pya4e76r-i4020325909.html
wtedy glosniki spiac rownolegle w 2r i pod 2 kanaly. druga para kanalow pod suba
niewiele drozej a juz zagra lepiej ;)

diory za te pieniadze sa OK
chociaz nie az tak dawno kosztowaly sporo mniej

nadal osobiscie bym polecal jeden zestaw od lukasza zamias 2x diora
ale wybierzesz sam

Chyba właśnie jednak bym wziął ten zestaw od lukasza
I masz racje lepiej ten wzmacniacz 4 kanałowy
Do tego chyba trzeba by było wygłuszyć drzwi?

Tylko nadal zastanawiam się nad tym subem?
Bo z lanzarem mialem do czynienia a nie wiem jak gra ten STX

mniej "efektownie" ale za to lepiej ;)
STXow sprzedalem dziesiatki. lanzar lezy jeden i sie kurzy na garazu :p

Właśnie się dowiedziałem że mój brat ma wysoko tonowe missiony
macie może schemat zwrotnicy pod mission + ama żebym sobie sam mógł skleć?
wtedy średniotonowe bym tylko sobie 2 wstawil

---------- Post dodany o 19:30 ---------- Poprzedni post o 19:16 ----------

A jaką skrzynie byście polecili do tego STX ?
Zamkniętą czy bass reflex?

---------- Post dodany o 19:39 ---------- Poprzedni post o 19:30 ----------

I co do wzmacniacza to zamiast tego aliena 4 kanalowego ten by mogl byc blaupunkt gta 4100 lub cos innego tanszego?

macie może schemat zwrotnicy pod mission + ama żebym sobie sam mógł skleć?
wtedy średniotonowe bym tylko sobie 2 wstawil
a gdzie kupisz woofery?

A jaką skrzynie byście polecili do tego STX ?
Zamkniętą czy bass reflex?
to co proponuje producent
jaki typ obudowy, to juz zalezy od preferencji sluchacza

I co do wzmacniacza to zamiast tego aliena 4 kanalowego ten by mogl byc blaupunkt gta 4100 lub cos innego tanszego?
tylko zwroc uwage ze te tansze wzmacniacze maja polowe mocy!
wiec zamiast 300w na suba bys mial zaledwie 150-180w

Powrót