• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

czy to możliwe ??

Reakcji
0
chcę złożyc suba.głośnik to hertz es 300 obudowa mojego pomysłu i naped jeszcze do pomyslenia chodzi mi o to czy ja moge podłączyc zasilanie 220 v czyli w domu jak i podłączyc 12 v w samochodzie.w skrocie czy moge go uzywac w samochodzie jak i w domu czy jest to mozliwe ??

Jak zrobisz pasywny to nie będzie problemu,wystarczy że będziesz miał odzielny wzmak w aucie i odzielny w domu.
Z aktywnym też można sobie poradzić.Potrzeba tylko bardzo wydajnego zasilacza 12V do domciu.
Naprawdę masz zamiar z tym pudłem tak biegać?

juz byla pare razy o tym mowa ze nie zbyt oplacalne jest budowanie zasilki do wzmka samochodowego

jeśli sam robisz wzmak to jest to dość proste.

robisz poprostu obejście przetworki i przełącznikiem wybierasz między trafo a przetworką. rozwiązanie najtańsze z mozliwych i dosc eleganckie.

ciekawe tylko po co ?
pozatym jak teraz masz już problem,
to ciekawe jak sobie z przetworką poradzisz :)

Powrót