• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czym wylozyc lepiej?

Mi się wydaje że to jedno i to samo tylko kolorami się różni:) (faktura bardzo podobna) jeżeli się myle to niech mnie ktoś poprawi.

Chce go wytlumic, bo zbudowalem sobie nowy i nie wiem czy nie ma lepszych nie drogich materialow niz ja uzylem poprzednio.

Niskich częstotliwości nie da się wytłumić żadnymi materiałami. Obudowa głośnikowa jest do tego celu za mała.

a subwooer jak sie nie myle gra a raczej przetwarza glownie niskie czestotliwosci

chodzi o konstrukcje szerokopasmowe a raczej czestotliwosci powyzej 80-120 hz

a tak na powaznie w praypadku subwooferow najlpiej zadbac o sztywnosci budy dodajac kolejne listewki wzmacniajace przegrody a samo wytlumienie hmm jego dzialnie jest raczej dyskusyjne ja zauwazylem ze "wytlumianie suba" powoduje raczej pogorsdzenie impulsu ale to jest wrazenie subiektywne
oczywiscie eksperymenty sa wskazane ale lepiej zadbac o sztywnosc walke z wibracjami anizeli z rezonanssami b uwierz niskich nie da sie wytlumic pomysl nawet ze w domu gdy sasiad s[rawdza max spl swojego subwooferka co slyszysz?? niskie f a przeciez sciany czy podloga maja duzo wieksze wlasciwisoc tlumiace jak kawalek szmatki ;)

mozna ale po co skor nic nie daje jeszcze w budzie BR

napisze ci jeszcze raz niskich czestotliwosci niczym nie wytlumisz!!!!

Powrót