• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czym zmniejszyć objętość obudowy?

Reakcji
18
Muszę zmniejszyć objętość obudowy o ok. 10 litrów. Na razie ciąć budek nie chcę. Co wsadzić do środka? Worków z piaskiem bym nie chciał...

Ostatnia edycja:
Masz kota? Tęgiego takiego. Złoto, jakieś 200 kilo?

Ewentualnie styropian, zwykły, bądź ten twardszy. Unieruchomiony, by nie tańczył. Cegły. Suporex docięty. Formatki drewno / drewnopochodne. Butle wody 1,5 / 2 / 5 litrów.

"Worków z piaskiem bym nie chciał". Piasek luzem :$ . Ścianki tymczasowej wstawić nie da rady?. Pianka jest twarda, ok, ale weź później ją usuń, jeśli potrzeba.

Złoto załatwi jakieś 2 litry a kot chudy (3 litry- zmierzyłem metodą Pitagorasa). Przypomniałem sobie- w piwnicy mam balon w winem, taki mały.

Ostatnia edycja:
Złoto załatwi jakieś 2 litry a kot chudy (3 litry- zmierzyłem metodą Pitagorasa).

Czyli kwadrat przyprostokątnej ogona razy pierwiastek długości wąsów. Brawo jjurek ;). Bo chyba nie zanurzałeś zwierzaka?

Przypomniałem sobie- w piwnicy mam balon w winem, taki mały.

Taki mały ;( . A jak duży, i z jakiego surowca wino? Wpadłbym pomóc.

Dasz foto, może jakieś inne pomysły przyjdą?

Powrót