• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dayton DA 175-8...miał go ktoś w rękach?

Reakcji
0
Jak w temacie, interesuje mnie czy miał ktoś jakieś bliższe doświadczenia z tym głośnikiem??

Nie miałem go w rękach, ale wklejam link do projektu na nim - dla potomnych :)
http://www.zaphaudio.com/BAMTM.html

Warto też sprawdzić na stronie Zapha jak wypadł w pomiarach. A cenowo to może być niezła konkurencja dla STX. Niski break'up, niezłe wyniki zniekształceń i kompaktowy rozmiar mogą mu przysporzyć popularności u nas.

Kurde szkoda że ta konstrukcja to MTM bo jakoś nie widzę sensowności budowy domowych kolumn na dwóch midwooferach. Tak czy siak dzięki za link :)

Za to kolega Krzysiek21 byłby proszony o wypowiedź :P Bo zarówno pod względem designu jak i parametrów ten głośnik bardzo mi się spodobał...i to przy umiarkowanej cenie.

jestem bardzo zainteresowany tym glosnikiem nawet szukalem na wlasna reke projekty wykonane na tym glosniku poniewaz jak opisuja go uzytkownicy za te pieniadze ciezko o cos lepszego,

Porownywany z rs180 czy wspomnianym seasem ktory jest chyba 2 razy drozszy, Zaph rownierz wysyko ocenia jego mozliwosci porownuje go do seasa jakiegos nie pamietam dokladnie i wielkiej roznicy nie ma ale jak sam wspomina cena jest bardzo niska do jakosci jaka oferuje ten glosnik.

Dobry do closed czytalem gdzies ze nawet 12 L i mozna go wkladac nie potrzebuje duzego pudla.

Mi marzy sie jakis projekcik z jakas delikatna kopolka... mysle tu morelku mdt29 albo o tej Vivce ktora tak poleca Pawel.S D~27? jakos tak :D

Pozdrawiam.

Pozd

Powrót