• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dekoder + głośniki

Reakcji
0
Mam do Was pytanie.

Czy takie połączenie powinno działać?

Dekoder dvbc adb-3830cd ( http://www.evio.pl/dekodery/box-3830-docsis.html ) + CREATIVE GIGAWORKS T3

Oczywiście dekoder z monitorem łączył by się przez iHDMI po to aby wyłączyć w kablu dzwięk audio. (podobno tak to działa) i dzwięk poszedł by drugim głośnikiem.

Kwestia tego czy:
1)Kable z dekodera pasują do głośników
2)Czy nie potrzeba jakiejś zewnętrznej karty dzwiękowej

Dal by ktoś radę mi pomóc?

No to super. Myślałem, że to bardziej skomplikowane i wymagana jest zewnętrzna karta dzwiękowa.

A jeżeli posiadam komputer z kartą Xonar DG i zależało by mi aby jedne głośniki działały na komputerze oraz na dekoderze nie tracąc przy tym na jakości to jak coś takiego utworzyć?

No nie :D Może znajdzie się jakiś rozgałęziacz z możliwością przycisku. Tak jak z monitorami jest jeśli ktoś ma różne systemy operacyjne a chce mieć jedną musz + klawiature.

---------- Post dodany o 16:34 ---------- Poprzedni post o 16:17 ----------

a gdyby zrezygnować z karty audigy i zainwestowac w zewnętrzną? Może to by coś dało. Kara podłączona do dekodera i PC i z karty wyjście na głośniki.

Powrót