• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Denon AVR-2800 / AVR-2106 czy Pioneer VSX c501 do 5.1 ?

Reakcji
0
Witam, obecnie mam Sony MHC-S9D jednak nie do końca sprawny sprzęt, regulacja głośności nie działa jak trzeba, przy ściszaniu podgłaśnia i odwrotnie, ciężko ustawić pożądany poziom głośności no i zabiera sporo miejsca, mocno się grzeje i potrafi wyłączyć, mam do wyboru:

Denon AVR-2800 - 99 GBP
Denon AVR-2106 - 149 GBP
Pioneer VSX c501 - 69 GBP

Do tego mam 5 szt. Tibo Audio Edge Mini oraz mam dostać od znajomego suba Yamaha YST SW305 (co o nim sądzicie?). Do sony po optyku mam podłączony telewizor Samsung 42'' (do telewizora dekoder HD Cyfry+ po HDMI). Filmy z dekodera lub pendrive.

Z tych trzech to brałbym Denon AVR-2106 i do w/w zestawu nie potrzeba lepszego sprzętu, AVR-2800 nie jest gorszy ale wyraźnie starszy, a c501 może być za cienki.
Przy małych monitorkach musisz mieć subwoofer ,ten co napisałeś jest na 2x 8" i efektywnością pewnie wystarczy ,ale nie zejdzie b.nisko.
Taki zestaw do kina będzie wystarczający (nie jeśli duży metraż), a w stereo będzie kiszka.

2000ESD + N220 co ten sprzęt ma wnieść, nie uważasz że do reszty zestawu to troszkę na wyrost?

Ostatnia edycja:
procesor 2000esd jest 8kanałowy, w tym dwa suby. Zaletą takiego preampa jest możliwość podłączenia swoich końcówek mocy. Składasz 3 Uniampy i masz kino jak ta lala...

procesor 2000esd jest 8kanałowy, w tym dwa suby. Zaletą takiego preampa jest możliwość podłączenia swoich końcówek mocy. Składasz 3 Uniampy i masz kino jak ta lala...
Tak i przy okazji zostawisz niezła sumke.
Poleciles 220 a ta koncóweczka to stereo;)
Poza tym Sony es a uniamp?
no bez zartów to nie ten poziom:)

Wg mnie Es'y powyzej 5 serii lepiej rozstawiaja scene od uni.
Poza tym jałowa dyskusja bo cena samego preampu jest 3 wyższa niz zakładana cena amplitunera;)

Powrót