Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Po co ślepemu oczy,co nie?
Tam i wzmak mają do kompletu chyba jakiś.Fajne,tylko gdzie ja to se wsadze?I tak mam problemy po 22 z sasiadem że mu coś tam w chałupie drży.Ja nie wiem,stara śpi,dzieci śpią a on sie czepia.Nawiedzony jakiś?
u mnie jak winda jedzie to sciany drza .... fotel sie w vibrator zamienia noi slychac nawet dzwiek.... podobny do tego jak odpale okolo 15-20 hz na generatorze..... powaznie.... slysze to.. coprawda cicho(dzwiek windy) ale slysze-na glosniku juz glosniej
Pozdro
głośnik wypas, za niedługo przestana wykorzystywac cięzkie maszyny i dynamit do rozbiórki domów. a co do wzmaka to interesujący to ma design, taki twarzowy
ok ja ten glosnik sobie sprawie ... i zaloze firme "przemeblowaniem mieszkania w 3 sekundy" ---(powyzej 3 sekund zwracamy pieniadze ...) ;]
sa tam gdzeis ceny ?? ;]
Kiedys Amerykanie prowadzili badania ktore mialy na celu wykorzystanie infradzwiekow do burzenia budynkow. Oczywiscie najbardziej tym bylo zainteresowane wojsko. Urzadzenie badalo jaka f rezonansowa ma budynek i takie dzwieki mu implementowalo Czy cos z tego wyszlo nie wiadomo
Pozdro
Dexter
W Opolu kiedys jeden facet mial wana 9 osobowego. W przestrzeni bagazowej dwa przetworniki cos okolo 45-50 cm srednicy. Boczne okienka na koncu byly uchylane. Jak podkrecil glosnosc i ktos stal w poblizu tych okienek to wlosy mu lataly w takt udezen przetwornikow. A gosc byl gluchy jak pien od tej muzy
Kolejny głośnik dla panów w dresach. Nikt mądry tego na estradę nie weźmie - stanowczo za mała efektywność. Ogromne ilości energi, 8500W, a wszystko tylko po to, żeby uzyskać maksymalne natężenie zaledwie 129dB. Rozglądałem się ostatnio za naprawdę porządnymi głośnikami - i znalazłem - "Phase Linear Heavy cast 10 a", 25-centymetrowy woofer z niespotykaną efektywnością 110dB (1W/1m) i mocą 300W. Pod względem otrzymanego ciśnienia akustycznego zrówna się z tym waszym 8,5 kilowatowym "potworem" przy zaledwie 70 watach mocy, a przy tym oferując liniowe pasmo przenoszenia....
121 razy mniejsza moc, a uzyskano takie samo ciśnienie akustyczne - to chyba doskonale obrazuje jak znikome znaczenie ma moc głośnika... Szkoda że panowie w dresach tego nie rozumieją
Pokazac na tym forum cos innego niz STX cos lepszego i drozszego to tak jak bys zgwalcil komus matke... Tutaj nikt nie przyjmuje do wiadomoscie takich rzeczy TatoTurbo......
Tutaj masz STX'a + PA300 i jestes miestrzem DIY.......
Szkoda slow... dobrze ze juz sie powoli odzwyczajam tu pisac cokolwiek bo forum spadlo na poziom ponizej krytycznego punktu ZERO...
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.