• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Diora WS-703

Reakcji
0
Witam
Znajomy przyniols ostatnio do mnie ow Diorke. Konkretny kolos , a wazy chyba ze 25 kg.
Przeczytalem internet dwa razy i nic na temat tego wzmaka nie znalazlem. Spotkal sie kiedys ktos z czyms takim ?? Jakie to moze miec parametry ?? i przedewszystkim ile moze byc warte ??
jezeli bedzie zainteresowanie , postaram sie zrobic fotki...

elektroda napisał:
ta końcówka to ws701 lub ws703......... ta pierwsza miała 2x150/8om na kd503 druga 2x300/8 nie wiem na jakich tranzystorach.....

obie zbudowane w myśl zasady dominującej w PRL muzyka=sinus potworny zapas zasilacza (trafo 2x moc wzmaka)jak i również tranzystorów masa zabezpieczeń ..........
jedyne co znalazlem.
dawaj fotki :D

Rzecz w tym , ze ja chce to kupic , a nie sprzedac ... a na allegro takiej nie ma zeby podpatrzec cene :(
fotki znalezione w necie , w razie potrzeby postaram sie zrobic bardziej szczegolowe
moj egzemplarz nie posiada napisu "fonica" tylko oznaczenie ws-703 w prawym dolnym rogu

PawelS , to co zacytowales , tez znalazlem , jednak jest to jedyna opinia na temat tego sprzetu i to taka malo pewna ... :(

macias666 napisał:
i przedewszystkim ile moze byc warte ??
macias666 napisał:
Rzecz w tym , ze ja chce to kupic , a nie sprzedac ...
no to jak najmniej :P
Wzmak jest duży, wygląda jakoby mial sporą moc, ale ciężko to na oko stwierdzić, ale mimo wszystko to zabytek jest już i tak właśnie trzeba na niego patrzeć, trafo duże, ale nie toroid , tranów dużo - pytanie jakich itd...
Jak możesz to wyrwać za jakąś rozsądną cene to bierz, ale nic na siłę.

100-150zl to bardzo rozsadna cena. ok 200zl to tylko wtedy jak go przetestujesz i bedzie full sprawny
jak chce wieksza kase to mozna juz rozgladac sie za czyms nowszym.

wynalazek ten jest na 4 kd503 na strone , jak myslicie , da rade na 4 ohmach ?
sprzet jest estradowy , moze w domowych warunkach podziala na 4 :)

Powrót