• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Discman

Reakcji
0
Witam. Wpadłem na pewien pomysł..mianowicie w dupowozie (maluszku) mam jedynie radio na kasety, jakiś czas temu słuchałem przez discmena + specjalna kaseta..problem jest taki, że na akumulatorach idzie posłuchac jakieś 30 minut i trzeba ładowac, w związku z tym pomysł jest taki, że można podłączyc discmen-a pod akumulator podobnie jak jest podłączone radio. Znajomy elektronik mówił o jakimś stabilizatorze, z braku wolnego czasu nie jest mi w stanie pomóc. Co potrzebowałbym aby to sprawnie działało i czerpało prąd ? z tyłu na tabliczce znamionowej pisze :

DC 3 V (1.5V x 2 UM-3 or "AA" size)
External DC supply :
DC 4,5 V 700mA AC Adaptor

Za pomoc stawiam smaczne zimne piwo ;) hehe. Pozdrawiam

Razem z discmenem otrzymałem kasete + ta wtyke do zapalniczki z tym, że w aucie jej brak.
Rozglądne się za tym stabilizatorem.

To jak masz już zasilacz to dokup gniazdo zapalniczki za 10zł, podłącz i po robocie.

Powrót