• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DIY kolegi na wesoło

Reakcji
0
Witam

Konstrukcja jest bardzo nietypowa i inna od wszystkich co zresztą widać.

Głośniki -bliżej nie określone
Materiał - muszka po pepsi, wytłumienie i troszkę kabla

Dla rozluźnienia wklejam taką konstrukcję znajomego któremu się nudzi, i muszę powiedzieć że ta puszeczka gra całkiem nieźle jak na napój :wink: całość jest wypchana jakimś materiałem tłumiącym na spodzie coś cięższego i gra to dość głośno i nawet czysto
Sam byłem zaskoczony wchodząc do pokoju i mówiąc przycisz tą pepsi :wink:

Poczekam aż zrobi drugą bo ma drugi głośniczek i będzie przyjemne i dyskretne stereo do pc :mrgreen:

http://w530.wrzuta.pl/film/4J8XROmcVff/wideo009

Pozdrawiam i czekam na oceny :wink:

A zarzekał sie, że nie wstawi do tego działu ;)

Więc tak, niech kolega oklei to fornirem, najlepiej jakimś przezroczystym, w środek koniecznie maty bitumiczne i owcza wełna (to poprawi SPL i zniży pasmo do jakichś 4 Hz)... no i kolce... koniecznie tytanowe... ;)

A tak na serio to piątka za inwencję twórczą, DO WYRÓŻNIONYCH ;)

Pozdrawiam

Pawel S. napisał:
teraz dorwij jakas puszke po kegu (te co sa w sprzedazy) i dorob suba do zestawu
Bardzo dobry pomysł i może do zrealizowania :wink: bo kilka stx-ów leży u niego w domu :grin:

heh a ja takie cos na dwoch kegach i szerokopasmowkach tesli zrobilem mamie do komputera na wakacjach ;p

wstydzilem sie o tym wspominac ale widze ze to wcale nie taki "obicach" ;p

Kiedyś miałem głośniki w puszkach od piwa 5l :) stereo :) hehe jak ktoś chce mogę sprzedać mu te puszki. Mam trzy :)

Powrót