• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Do czego są te kable i wtyczka w Alpine 7818R ??

Reakcji
0
Witam,
ostatnio wyjąłem z samochodu stare radio i zobaczyłem tu jakieś bliżej niezidentyfikowane kable i wtyczkę (tą przypominającą DIN). Nie mam pojęcia do czego on są, w internecie próżno szukać czegokolwiek na temat tego radia, co najwyżej opinia że ktoś kiedyś takie miał ...
Dlatego przychodzę z tym problemem do Was :)
BTW radio kupilem razem z samochodem.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi !

wyglada to na wejscie jakiejs starodawnej zmieniarki ale reki nie dam se uciac za to

Ja mam takie gniazda w wzmaku Blaupunkt BSA 107. Wie ktoś może coś na jego temat? Czy można te gniazda przerobic na RCA? Wzmacniacz leży u mnie od dłuższego czasu i się kurzy.

jestem :)
to jest seria cdm? jeśli tak to to okrągłe czarne to wejscie to jest na zmieniarkę.
a łoto te kabelki takie fachmeńsko zaizolowane to to są chyba czincze.. (?)

czincze może kiedyś tam były :)
radio dostałem z wozem, więc jakby co to nie moja sprawka :)
jak myślicie - ile zarządać za to ?:)
i czy wogóle się opłaca, czy nie lepiej zachować dla potomnych ?:D
"spójrz wnusiu - dziadek też miał takie radio..." ;)

Barthez, to zostaw wnukom.. :)
wątpie czy da sie coś zrobić.
zrób zdjęcie srodka. ile tam wiązek wchodzi do tej wtyczki? ja nie jestem elektrykiem.. elektronikiem.. :) i sie zastanów czy para gniazd do czinczy nie będzie droższa od tego wzmaka ;) staruszek bądz co bądz.

Eeee wiązek? Tzz. ile jest złącz w tym gnieździe? Jeśli o to chodzi to 7 plus to na środku.
Poniżej fotka jego wnętrzności

Eeee wiązek? Tzz. ile jest złącz w tym gnieździe? Jeśli o to chodzi to 7 plus to na środku.
chodziło mi o to ile z nich jest zajętych?
ale ja i tak nie umiem w tych klockach grzebać.. może ktos mądrzejszy.

a co do klocków :)

bawiły sie dzieci klockami.
przyszła mama i spuściła wodę.

Re: Do czego są te kable i wtyczka w Alpine 7818R ??

takero napisał:
Witam,
ostatnio wyjąłem z samochodu stare radio i zobaczyłem tu jakieś bliżej niezidentyfikowane kable i wtyczkę (tą przypominającą DIN). Nie mam pojęcia do czego on są,
prawo do oryginalnej kostki alpiny

[ Dodano: 2006-01-20, 01:06 ]
Barthez napisał:
Ja mam takie gniazda w wzmaku Blaupunkt BSA 107. Wie ktoś może coś na jego temat? Czy można te gniazda przerobic na RCA? Wzmacniacz leży u mnie od dłuższego czasu i się kurzy.
[url=http://img400.imageshack.us/img400/1275/blaupunkt1dt.th.jpg]Obrazek[/URL]
przecie to DIN'y ..poszukaj jestem pewien ze dasz rade!

TatoTurbo wiem, że DINy :P Tylko chodzi mi o to czy dostane przełączke z nich na RCA albo czy da się to jakoś przerobić.

Powrót