• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Do czego wykorzystać ten glosnik ?

Reakcji
0
Witam serdecznie.
Mam jeden zbedny nowy glosnik Peying py 1610c i chcialbym go jakos wykorzystac. Myslalem nad zrobieniem do niego jakiegos pudla i podłączeniu go w samochodzie w bagarzniku, ewentualnie jesli trzeba to dokupic drugi. Zawsze cos lepiej i fajniej bedzie slychac bo mam tylko 2x10 cm z przodu w Cinquecento.
Z tym ze potrzebowalbym jakichs rad jak to w ogole zrobic.
Może ktos ma też jakies inne zastosowanie oprocz zrobienia z niego przycisku do papieru albo wywalenia do kosza?
Pozdrawiam serdecznie

zawsze mozna go efektownie spalic ;)
nie widze sensu pakowania tego do auta
lepiej niewiele dolozyc i kupic dobre glosniki

Np. spalić dwa takie?

Mało konstrutywny pomysł. Można też zrobić coś ładnego, np:
Żeby zrobić taką ciecz tiksotropową wystarczy rozmieszać duużo mąki ziemniaczanej w wodzie. Można zrobić taki pokazowy eksperyment dla dzieci w przedszkolu :) Fajna zabawa.

Można zrobić taki pokazowy eksperyment dla dzieci w przedszkolu :) Fajna zabawa.
Ta a pozniej jak troche podorosna, to sobie przypomna taka fajna zabawe z przedszkola z glosnikami ( nie sadze by pamietaly po co byl taki eksperyment, dla dzieciaka bedzie sie tylko liczylo: zadziala-nie zadziala :???: ) i pod nieobecnosc tatusia pobawia sie tatusia zestawami za kilka tysiakow:D

Jak pamiętam siebie za młodu i jak mają geny po mnie, to i tak będę to musiał wpuścić w koszty :)
Moje wysokonówki już nie są w gabinetowym stanie. Dobrze że nie metalowe.

Micwoj,
Jednak eksperyment, który doradziłeś chyba nie doszedł by do skutku, no chyba, ze zamiast wysokotonowego wkleił byś kopułkę pp. Ale wtedy i tak bym go widział w innej roli, np. popielniczki :D Oj, tez nie wyda, bo membrana plastikowa, wiec pozostaje jakieś większe napięcie i do śmietnika, by czasem ktoś nie znalazł go sprawnego i znów nie przyszedł z takim samym pytaniem:p
Ps. Do autora:
Tak na poważnie, rozumiem, ze masz "głośnik" i chciał byś go wykorzystać ale jak byś go nie aplikował, to zawsze wyjdzie to samo czyli dno totalne i stracisz tylko czas, bo i nauki żadnej nie wyniesiesz, poza ta, ze robiłeś coś bezsensu i nic z tego nie wyszło, gdzie w tym samym czasie mógł byś np. poczytać na naszym forum dużo pożytecznych informacji i wiedział byś co zrobić z tą pierdziawką;)

Ostatnia edycja:
Powrót