• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dobra zwrotka ???

• Autor wątku Autor wątku gruby
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Czy ta zwrotka będzie dobra dla 2x ARN 150-03/4 połączonych w szeregu i SC10N ??? Czy trzeba coś w niej zmienić ? Z góry dzięki.

Załączniki

• zwrotka_sc10n_188_122.jpg
    zwrotka_sc10n_188_122.jpg
    13.5 KB · Wyświetleń: 0
gruby, z tego co widze to jest pod 1 woofer, to ze dasz 2x4ohm nie rozwiazuje problemu.... to tylko teoretyczne rozwiazanie, no i jak juz to trzeba jescze tlumik zmienic na sc10n

ta zwrotnca i tak niejest idealna wiec mozesz tak zrobic - a tlumik rczej nie wiekszy niz 3ohm

A może ma ktoś schemat zwrotki pod 2x ARN 150-03/4 i SC10N lepszy niż ten ???
Jak tak to bardzo bym prosił

pogadaj z kolegą killerem zrobi ci taką zwrotkę
jakościowo bardzo dobre

szukaj na allegro

tak brałem już od killera wiele zwrotnic i dzwięk jest OK
Jeślie nie masz jeszcze głośników kupionych to zamiast tego ARN weź wersję ekranowaną ma troche większą skuteczność

Niestety głośniki już mam. Kurcze tylko ta zwrotka od killera średnio mi sie widzi, wolał bym żeby ktoś dał mi jakiś dobry schemat i sam bym sobie poskładał

Dzięki wielkie Paweł S jeżeli uważasz że ta jest git to złoże tą
Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-09-10, 14:23 ]
A i jeszcze jedno pytanko jaki rezystor dla wysokotonowca ??? metalizowane czy ceramiczne ? I dokładnie ile ma mieć ohm ??? i jeszcze czy jeżeli cewki dla wooferów będą z drutu 1,2 mm to dla wysokich tonów też z takiego czy innego jeżeli innego to jakiego najlepiej ???
Pozdrawiam i z góry dziękuje

z tymi 4 ohmami nie wiedziałem :)
Jak złożysz to daj znać ile Cię wyszło jestem ciekawy.

nie marnuj kasy na cewke z drutu 1,2mm bo 0,7-0,8 w zupelnosci wystarczy. na wysokotonowke wystarczy nawet 0,5mm
co do rezystorow to dowolne. 5W wystarczy
niestety bedziesz musial dobrac rezystor na sluch. proponuje zakupic kilka o wartosci do 3,9ohm i potestowac ktory ci najbardziej odpowiada

A moge zwrotke dla woofera i kopułki robić na osobnej płytce ???
Przepraszam za moje pytania :roll:

oczywiscie - przeciez w SW kazdy filtr sie robi osobno to dlaczego niemoznaby bylo tak zrobic w praktyce

Powrót