• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DT-307A

Reakcji
0
Witam dzis dotarła do mnie paczka z Chin:)
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=s6301484.jpg
Lampka napędza hds164+dx25tg jako przedwzmacniacz do denona avr1908 (buduje kino:P)
Pierwsze wrażenie pozytywne, napisze coś więcej jak tylko się wygrzeje
Tu to samo pod inna nazwa:
https://www.ultramall.de/shop/artikel/Dynavox-Hybrid-Röhrenverstärker-VR-307-um4169.htm
Wiem że się zaraz zacznie...że w tej cenie DIY i tylko DIY...ale nie mam czasu, ani umiejętności aby wykonać sprzęt elektroniczny:)
Pozdrawiam

HeatheN napisał:
przedwzmacniacz do denona avr1908 (buduje kino:P)
Ciekawe jak przez to podasz sygnał kodowany 5.1 jak ma to być przedwzmacniacz do kina?
Kasę lepiej było wydać na monitory/centralny.

Na przedwzmacniaczu beda dzialac tylko monitory glowne, reszta napedzana bedzie denonem:)
sorry, ale mimo iz ten avr1908 nie jest taki zly, to jak wiekszosc ampow z KD w stereo wypada bladawo... a lampka urywa moszne przez gardło:)
Temat zalozylem nie po to aby wysluchiwac co mialem zrobic lepiej etc. bo robie wszystko wg własnego uznania (monitory zrobilem dzieki radom forumowiczów)
Na 99% jestem pierwsza osoba w Polsce ktora owej lampki słucha, i chce sie podzielic informacjami i wrazeniami, a nie wysluchiwaniem na co moglem kase wydac... :evil:

Po co do Denona przedzmacniacz? czyzby mial za male wzmocnienie? :wink: On nic nie da, moze jedynie wprowadzic dodatkowe szumy, znieksztalcenia itp jak kazdy zreszta dodatkowy, zbedny element toru audio.

Pytacie jakbym na forum oneta siedzial, chyba nikt nie mysli ze ta lampka gra tak jak ten denon i vice wersa?
Denon jest dla mnie dekoderem, kombajnem, ktory mimo iz w stereo 120W (realne zmierzone na audio.com.pl ) wypluwa nie podoba mi się jego barwa i tyle,
Moze docelowo lampka i hds164+dx25 zostana do stereo a denonik napedzi jakies kino domowe..
Swoja droga owa lampka przy 5x mniejszej mocy radzi sobie rownie dobrze;)

Powrót