• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DVD POMOCY

Reakcji
0
Witam dostalem DVD SURYA model KH4303 i mam taki proble gdy wloze plytke pokazuje mi ze jej nie ma czyli NO DISC nie wiem dlaczego dvd bylo sprawne wszystko sie zalaczalo itp. chodzilo wczesniej u mojego wujka ale cos sie stalo i nie wykrywa plyty. Gdy wkladam plytke laser mrygnie i koniec (wiem to poniewaz rozkrecilem i zobaczylem to.) Mechanizmy chodza tylko tej plyty nie wykrywa sprawdzalem kazdy rodzaj plyty i nic;/ . Prosze o pomoc.
PS: Nie wiem czy to ten dzial ale raczej tak ale jesli nie to prosze o przeniesienie

do smieci nie bardzo :D zobacze moze cos da sie zrobic a pasowal by laser od discmana lub czegos innego

ta firma to jakiś no name, ciężko będzie kupić cokolwiek do tego jak i w ogole w tym grzebać skoro za 60zł możesz już mieć dvd , a za 100zł firmowe.

fajnie heheh nie wiem nie znam sie pomozncie cos :D
no delikatnie Twój pomysł z przekładaniem lasera z discmana jest bez sensu... Tak samo jak byś napisał że w Twoim mercedesie padł silnik i wsadzisz od malucha i też będzie jeździł...
Tak na poważnie to zobacz co to za laser i poszukaj czy jest gdzieś w sprzedaży i za ile...

Jak ma dzialac na nim muzyka, to nie przekladaj lasera z discmana tylko puszczaj muzyke z discmana ;P

a taki laser od wskaznikow co mozna kupic na bazarze za 10zl to by sie nadal? ;)

SoundStarStudio napisał:
Nowy laser może kosztowac np.30zł i może wartało by naprawić.
nie sądzę, nowe DVD to koszt 100zł , jakieś powystawowe , ale 100% to 60zł, suraya to żadna firma , nic o niej znaleźć nikt nie może, więc nie ma sensu pchać się w naprawę tego padła, szczególnie że nie ma pewności że to na pewno jest laser.
Patrz tu - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic431839.html

Powrót