• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dwa kable do jednego bieguna głośnika

Reakcji
0
Witam.
Montowałem dzisiaj radio i zauważyłem że do jednego z biegunów głośnika są poprowadzone dwa kable ( chyba do plusa). Poco są dwa przy+ głośnika skoro do radia i tak dochodzi tylko jeden plus i jeden minus?

Pozdrawiam.

montowałeś radio i zauważyłeś 2 kable, choć do radia dochodzi tylko jeden ... czegoś nie rozumiem albo sam sobie zaprzeczasz.

Nie, chodzi mi oto że do radia dochodzą dwa kable ale do głośnika są dolutowane są trzy (dwa do + i jeden do -). Co dzieje się z tym drugim kablem od plusa?

W aucie głośniki były połączone kostką z instalacją, i szły trzy przewody od głośnika, ale do radia dochodziły już tylko dwa.

P.S.

Co wybrać na budżetowy zestaw przedni:
Helixy6 16,5 cm
Czy
Alpine SXE-1725S

Ok dzięki. Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad Helix Dark Blue 6.1 choć różnicy pomiędzy parametrami dużej nie widze

Z tymi kablami to wygląda mniej więcej tak:

[ Dodano: 2008-08-05, 10:26 ]
Pomorze Ktoś?

[ Dodano: 2008-08-05, 18:11 ]
Po problemie kable były od niepodłączonych tweeter'ów.

Załączniki

• g_141.jpg
    g_141.jpg
    5.5 KB · Wyświetleń: 0
Powrót