• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dwa pytania o 8945A USHER

Reakcji
0
Mam zamiar aplikować go w pacze 20l strojonej na 48Hz. Czy litraż jest odpowiedni?
Proszę o opinię użytkowników tegoż głośnika. Rady typu sprawdź na programach symulacyjnych proszę zachować dla siebie :wink:
Czy potrzebny jest do niego duży piecyk tak aby wysterować go jak najbardziej optymalnie?

8945-W jest przeznaczony do dwudrożnych monitorów z obudową bass-reflex 15-25L, układów dwu-i-półdrożnych oraz trójdrożnych. Bardzo łatwe jest zastosowanie głośnika w obudowie bass-reflex (np. w obudowie 22L, tunel o długości 190mm i średnicy 60mm - wylot zaokrąglony).

przemo-lukas, niestety nie mam 8945A, mam obecnie 8945-P wiec teoretycznie lepszy glosnik. po doswiadczeniach moge powiedziec ze ten nie lubi duzych obudow... mam go w 15L closed i jest naprawde pieknie!
natomiast 8955 (tez mam) gra bez problemu w 60-80L obecnie mam 60L i jest tez super.

mIKI
"p"jest z korektorem fazy?
Różnią się nieco parametrami. Mój ma większe EBP.
Słyszałem x719 i to również przemawia za paczką otwartą (gdyż taki dźwięk mi odpowiadał).
Zastanawia mnie jedynie tak niskie strojenie tego głośnika.
Jego częstotliwość rezonansowa to 35Hz

przemo-lukas, niemam tego glosnika tylko wkleilem cytat ze strony akkusa - przeciez musieli to poprzec jakimis odsluchami...
a slyszal ktos moze 8935A??
bo poszukuje czegos stosunkowo malego co mi zastapi wysluzone ARNy a niestety na 3 drogi mnie niestac

Powrót