• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dwa suby do domu i na stancję

Reakcji
0
Witam... więc tak pewnie wjedziecie mi czemu chce BP ale jest jeden poważny powód-mój 1,5roczny chrześniak który demoluje wszystko po drodze i jedynie głośnik w BP przeżyje bo nie będzie go widać...

A więc trzeba mi dwóch subów, a dokładniej pomysłów na nie, jeden do pokoju pod tv-wzmacniacz TDA7294 z filtrem DP, drugi do TDA 2050 z tranzystorami-ok 50w/4 om...

Mam dobre doświadczenie ze ARN 226 ale niestety chrześniak wykończył już je swoimi diabolicznymi łapkami... Co proponujecie?
Bo ARN raczej do BP się nie nada, budżet-ok 100zł na jeden przetwornik...

songo zoltrix, jak nie musisz to nie rob takiej obudwy - monotonny basik z tego sie wydobywa. do samochodu jeszcze jakos ujdzie ale ja bym odpuscil...

jak chcesz to mam schemat tonsila SUB-SAT 1.1 (2xGDN 13/50/1)

schemat robilem juz dawno i nie spisalem schematu zwrotnicy
musialbym znwu suba rozkrecic i pomierzyc cewki...

Moze zwiaz chrzesniakowi diaboliczne łapki :))))

A tak na powaznie to sub wazacy ok 15 kilo, i dziecko 1,5 roczne, to nie za duzo dla niego zeby mogl przestawiac mebel ? :)))

Ja w tym wieku to chyba ledwo trzymalem wiaderko z piaskiem w piaskownicy ;P

Pawel S., a czy można zrobić takiego suba żeby był aktywny, taki sam system tylko ze wzmacniaczem, tylko żeby on grał innym monitorkami podpiętmi do wzmacniacza?

yxzabc, tak, mozna. wtedy bedzie to prawdziwy sub bo w oryginalnej konfiguracji jest to w prakyce zestaw 3 drozny rozbity na 2 czesci

ten sub oplaca sie robic jak chcesz cos malego co mozna latwo napedzic (np nieuzywany stary wzmacniacz stereo)
no i trzebaby wybrac inne glosniki bo oryginalne sa juz raczej nie osigalne :???:

bo jakbys chcial pasywke jakas to mam ARN 200-09 z wiezy schneider'a

Pawel S., mam 5 sztuk tych głośników tylko że do regenerazji i szukam pankowego mzawieszenia, jak nie znajde to dam chyba gumowe

Powrót