• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dylemat dotyczący kolumn zmiana czy kupno?

Reakcji
0
Witam z racji tego ze pare lat temu dotarłem do tego forum i tym sposobem zbudowałem sobie klony Ostinato2k noszę się z zamiarem zmiany tych kolumn na inne (brak mi wykopu i punktowego basu). Zastanawiałem się nad tym czy do mojej obudowy 22l pasuje projekt na Seasach ER18 RNX & 27TBFC/G Głośniki do otworów raczej pasują więc moej pytanie brzmi czy warto i czy można. Aha Jak ten projekt można porównać do Kolumn PhoebeIII

Czy już tak naprawde trudno wam poszukać ?
Albo chociaż zasymulować obudowe i sprawdzic tym bardziej że już kiedyś to robileś i umiesz co nie co...
Tak pasuja ale potrzeba na nowo zestroic bas reflex i zrobić nowa zwrotnice.

troche w tym zestawie brakowalo mi srednicy ale po malej zabawie ze zwrotnica powinno byc lepiej

zdecydowanie bardziej wole seasy niz ostinato

Pawel S.Żadna no chyba że mówimy o obudowie zamknientej lub otwartej...
Musisz zasymulować ten głosnik w tej obudowie i znaleść czestotliwosc graniczna dla basreflexu po prostu go zestroic dobierajac odpowiednio jego długość winisd pokaże ci proponowana długość tunelu.

Powrót