• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dylmat

Reakcji
0
Mam mały problem, a raczej dylemat. A mianowicie kompletuje głośniki do monitorków na ARN-150 03 4ohm. Buda do tego BR 9 litrów, Strojenie koło 46Hz. Ale problemem jest wysokotonowy i zwrotka. A mianowicie początkowo miał być do zestawu SC10N ale teraz słyszę dużo opinii że ten głośnik jest przereklamowany. O ARV to nawet nie myślę ale może STX PJ? Właśnie nie wiem... Tylko tu jest problem ze zwrotnicą, nigdzie nie mogę znaleźć... W sumie to już sam nie wiem co dać...

wszystko zależy od tego ile masz kasy , jeśli masz już projektować zwrotę od zera to fajnie byłoby poszukać czegoś ciekawego na alledrogo, czasami można kupić ciekawe głośniki za małe pieniądze.

sc10n wcale niejest taki wspanialy jak wiekszosc osob uwaza... tanszym i nawet odrobine lepszym wyjsciem bylby PJ ale niema do niego zwrotnicy... tak wiec pozostaj jedynie visaton ;)
no chyba ze zrobisz pomiary to wtedy inna bajka...

11 100 jest cholernie ostry, nie wiem czy PJ nie lepszy jest :P
Z tonsili jedyny ciekawy to ten nowy neodymowy, którego jeszcze nie ma oficjalnie, ale cena ~100zł też specjalnie niska nie jest.

takero napisał:
11 100 jest cholernie ostry, nie wiem czy PJ nie lepszy jest
PJ jest bardziej szcegolowy i wyzej ciagnie. ale jezeli bardzo ci sie spieszy to mozesz go kupic.
sc10n tez ciagnie odrobine wyzej i czasami mniej "szelesci" ale tonsilek jest nizej ciety i bardziej "spiewa" niz "cyka"

chyba faktycznie PJ bylby tu najlepszym rozwiazaniem...

Powrót