• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dziwny płyn w głośniku

Reakcji
0
Witam ostatnio chciałem naprawić moje Creativy nie działa w nich gniazdo miniJack i dioda. Po otworzeniu obudowy zobaczyłem dziwny biały zastygniety płyn nie wiem czy to kondensator wywaliło ale chya nie bo są całe a płyn jest na wielu elementach. Jakby silikon nie mam pojecia co to jest. Swoją drogą jesli kondensatory są całe to wystarczy wymaina gniazda mini jack i diody. Ktos podłaczył do nich jakiś wzmacniacz i zamiast na wejscie to dał na wyjscie i chyba troche napiecia dostały od tego czasu nie działają. Pomóżcie.

to jest leisty plyn czy zastygniety klejacy? jak zastygniety to sa to kleje silikonowe lub cos podobego. stosuje sie to dla poprawienia mocowania elementow itp

ten płyn to po prostu biały silikon, którym są przymocowane elementy. Ja swoje miałem zalane termoglutem.

Powrót