• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ES 300 czy ES 250 ?

do auta ?? czy do domu ?? - jaka wielkosc pomieszczenia ?? kino czy raczej muzyka

boze widzisz i nie grzmisz.......

oba sa dobre wybor zalezy od tego gdzie ma to grac jaki wzmacniacz jaka buda ile kasiorki itd

jak będziesz miał odpowiedn wzmak to co tu sie zastanawiać? poprawnie zaaplikowany es300 będzie robił więcej mięska od es250.. pomyśl może nad dwucewkowymi? śa ciekawe.

Dzieki wszystkim za zaangazowanie :) Chce poprostu kupic cos co zacznie w koncu grac. Szkoda ze nie widzieliscie mojej miny gdy po zakupie TSW - 306 C czytalem kolejne posty w ktorych jasno bylo napisane ze on poprostu nie gra. Nawet modlitwy nie pomogly...

[ Dodano: 2005-08-18, 11:56 ]
Wisnia - do auta

Jak stać na pieprz to i na cebule.
Różnica w cenie es i es 300 nie wielka.Litraż też nie stanowi wielkich rozbieżności.Jedyne co rózni obydwa głośniki to to że 250 szybciej się "kończy" i nie ma takich zdolności do masażu jak starszy brat.Jak masz warunki do bierz es300 i głowy nie kręć.Podaj mu minimum 300W to zaznasz oberwania żołądka.Jak za taką cene to jest bydlak a nie głosnik.Sam mam i już parę razy sie miałem z nim rozstawać ale jednak powiedziałem nie.
Ma u mnie dożywocie.

Hygh. Nie zamierzam doswiadczyc oberwania zoladka - cos takiego oferowal Pioneer. Jestem juz stary ( 21 l) i oczekuje jedynie milego dla ucha brzmienia. Miejsce jest, kase sie pozyczy, wiec =====----------> ES 300 :) Dzieki

ps. a moze jakis STX ?!?

[ Dodano: 2005-08-18, 12:39 ]
Umberto - a tak w ogóle to jaki litraz zamknietej? Mam cos kolo 50 l :]

jezeli oczekujesz milego brzmienia dla ucha to zainwestuj w beyme 12br70 bas napewno wyzszy ale za to szybszy bardziej zroznicowany i naturalniejszy

LUKASZ dobrze mówi,jesli to ma być do auta to chyba najlepszy wybór i niezbyt wysokie wymagania co do wzmaka.Nie będzie totalnie nisko ale w samochodzie to i tak nie ma wielkiego znaczenia.Za to bas będzie porządnie "kopał".
Jakoś mi ze łba ta beyma wyleciała.

kuririn-bogus, a w czym Ty problem widzisz?Bo ja żadnego nie widze.Głośnik w skrzynke i wióra z nim do kufra.Że 8 ohm?No problems,zerknij na efektywność względem RMS.Z tego co pamiętam to LUKASZ pędził go zwykłym TDA.Chyba,dawno to było ;]

nie tak dawno mam gdzies ta konstrukcje jeszcze

glosnik na zwyklym tda bryka jak szalony w pokoju ruszaja sie doniczki a glosnik wogole nie wykazuje sladow pracy naprawde fajny woofer w samochodzie jedyne co moglbys zrobic to zabezpieczyc membrane jakims zadkim lakierem moze bytc nawet najzwyklejszy rozrzedzony nitro al i tak nie musisz glosnik gra od 35-60 l Br closed sie nei nadaje

Powrót