• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Fiat Uno 5D Jaki sprzęt bedzie ładnie grał.

Reakcji
0
Witam posiadam Fiat Uno 5 drzwiowe i chciałbym jadąc gdzieś na przejażdżkę lub do pracy posłuchać muzyki, chcę kupić głośnik niskotonowy który będzie miał jak to się mówi "Wygar".
Na razie ma głośnik Xzound( jakiś krzak) 600W i nie robi szału. Co polecacie?? Dodam że chciałem kupić głośnik Lanzar Max 12 ( ten co ma jedną cewkę 1000W i około tak piszą 500W RMS) czy ten głośnik będzie dobry czy za mocny??

Po kolei:
1. Jaki budżet na to masz?
2. Co już masz?
3. Uwzględniłeś koszt zakupu wzmacniacza, który właściwie napędzi głośnik?
4. Uwzględniłeś koszt zakupu okablowania do tego wzmacniacza?

damossq napisał:
Dodam że chciałem kupić głośnik Lanzar Max 12 ( ten co ma jedną cewkę 1000W i około tak piszą 500W RMS) czy ten głośnik będzie dobry czy za mocny??
Ten głośnik ma 275W RMS z tego co wiem.

Jak chcesz coś co rzuci mięchem to lepiej Boschmann ALX-122SP, ale tu już konieczne będzie 350W RMS co najmniej. Np. Taki Peiying 2H30R byłby dobrą parą do niego.

Powrót