• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Firmowe kolumny z m18wh i mdt29.

Reakcji
0
Witam,
Mam takie pytanie czy sa jakies firmowe kolumny zrealizowane na w/w glosniczkach? Jesli nie to w jakich granicach oscylowaly by firmowki? Bo mozliwe, ze bede mial napalenca na moje jeszcze niewykonczone kolumny ;p

P.S.
Moze lepiej do Offtopic? Jesli tak to prosze o przeniesienie.

Caleb, dlaczego ?:) wychodzac z zalozenia co za ta kase mozna kupic i do tego porownac to do przykladowych konstrukcji 16Hz, ktore cenowo wypadaja przy budowie niemal ze identycznie, to zle tu 2kola za diy nie wygladaja.. ;)

panowie, poszukajcie fabrycznych konstrukcji na tych glosnikach (przynajmniej woofer bo to ludzie najszybciej rozpoznaja) i wolajcie polowe ceny. tak zazwyczaj sprzedaje sie uzywany sprzet i od tego mozecie zaczynac...
tylko ze ten sprzet musi wygladac jak fabryczny a nie jakies gigantyczne wady/bledy defekty ktore cene zbija do zwrotu kosztu glosnikow :P

niestety prawda jest taka ze nikt normlany tyle wam za to nie da wiec kolumny zostaja w domu :P

Pawel S. napisał:
jak sie potrafisz cenic :]
ja na tym jakos najlepoiej nie wyszedlem...

I to jest prawda.Dobre DIY jest poprostu......bezcenne.Doceńmy wysiłek który wkładamy w każdą czynność przy diy.Od(nie mówiąc już tu o trudach nauki samego rzemiosła ale też dziedzin audio) samego projektu,wyboru przetworników,pomysłu,obliczeń,zbioru materiałów i czasochłonnych wykończeniówek,a koncząc na pomiarach i odsłuchach........

Ja jak bym miał sprzedać coś w co włozyłem serce totalnie po kosztach to bym się pociął.......

SoundStarStudio napisał:
Ja jak bym miał sprzedać coś w co włozyłem serce totalnie po kosztach to bym się pociął.......
ale ambicja przy nowym lepszym projekcie czesto powoduje ze i tak sprzedamy to po kosztach;)

Dlatego najbardziej opłaca się kupować konstrukcję DIY :) Tylko trzeba wiedzieć co się bierze... Ale większość ludzi jak słyszy że to DIY panikuje niemiłosiernie, jakby firmy to z kosmosu wszystko ściągały a w domu nic normalnego nie można zrobić :)

melisław napisał:
Dlatego najbardziej opłaca się kupować konstrukcję DIY :) Tylko trzeba wiedzieć co się bierze... Ale większość ludzi jak słyszy że to DIY panikuje niemiłosiernie, jakby firmy to z kosmosu wszystko ściągały a w domu nic normalnego nie można zrobić :)
kupując firmowe wiesz, że robił to ktoś mający pojęcie w temacie, a nie tak jak ja kupiłem kepy + spalone xt19 bo kolo podłączył vifę tylko przez kondensator.

Powrót