• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

FOCAL - co o nim sądzicie?

Reakcji
0
Witajcie,
Zastanawiam sie nad takim czyms jak FOCAL K2 Power 165 KBE:

5499.jpg

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=5499&CFID=378072&CFTOKEN=8

W drzwi akuratnio chyba, kwestia czy to zagra???? Cos ktoś słyszał/wie?

[ Dodano: 2007-08-06, 23:49 ]
Takie to ma dane:
6k3p-spec_1130828606_27409877.jpg

I przebieg częśtotliwości, można 2 drożne chyba nawet na tym zrobic...
6k3p-freq-imp_1130828606_27409877.jpg

A co ci w mostkach przeszkadza?
Jak już to raczej co innego, Four Channel styknie spokojnie na 4 drzwi :) Na wysokie wrzucę najwyżej sinfoni później. Poza tym nie wiem dlaczego wszyscy tak niedoceniaja tego malucha, napedzalem nim 4 Micro Precision serii 5 i 2 scan speaki i gralo jak talala, nie tylko moim zdaniem. Miałeś go już?

dla mnie za spokojny był i nie kupiłem :D
po co ci 4 drzwi z głośńikami?

w mostkach przeszkadza mi zwiększone THD,

ps. jakie to SS chcesz zmienic na focale?

W poprzednim aucie byly SS i z nim poszły. Tu dopiero kombinuję.
Drzwi tyl muszą byc , to jest van i pasażerowie z tyłu mają mieć prawie jak z przodu ;) Poza 2 membrany więcej cieszą. W US o dziwo np takie rozwiązania chwalą.
Genki dają tak małe THD, że w mostku dochodzą do powszechnego poziomu albo i nawet nie :) Plan jest takie, że na razie pojdą focale na przód w drzwi do 300Hz, na kokpicie średnica 10cm (za cholere nie wiem jeszcze jaka kupic) i tuż obok wysokie MP z podpisu. Jak na razie testowo Micro 5.16 na tyl, choć może poprzekładam sobie i popatrze co lepsze. To jeszcze nie jest docelowy zestaw sie mi wydaje, powkładam różne klocki i wybiore.
Wzmak z czasem jak sie zastanowie jaki/jakie. Powinno być jakimś cudem 6 kanałów, lub 4+2.

Kajman napisał:
Wzmak z czasem jak sie zastanowie jaki/jakie. Powinno być jakimś cudem 6 kanałów, lub 4+2.

piszesz o US może masz dostęp

zapco reference z 3 way zwrotką, 6-ch + monoblok na subik :cool:

Ref_An_650.6.jpg

choc 3-way ciezka sprawa aby zagrało, bez RTA sie raczej nie da.

Za duży, poza tym monoblock ten co jest w zupelnosci styka (1kW), problemem jest ograniczony rozmiar, wzmak nie moze mieć więcej niż 38-40cm. Ew. 2 takie, byle płaskie. A strojenie, no kurde, po montażu trzeba mieć co robić ;)
Ale to co pokazujesz to zacne wzmaki bardzo, lubie!

Powrót