• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Fornir a fornir modyfikowany?

Reakcji
15
Witam

Mam takie pytanie czym się jeden od drugiego tak naprawdę rożnie do tej pory miałem fornir buk 30 cm a widzę ze modyfikowany ma 60cm - szerokość płata. Czytałem ze to jest coś prasowane i wzór odbijany a jak to wygląda na żywo, w obróbce i wyglądzie. Czy są różnice czy tak samo ładnie wygląda?

ostatnio ogladalem na discavery "jak to jest zrobione" akurat robili drzwi oklejane sklejka, platy sklejki powstaja poprzez odcinanie z krecacego sie pnia wielometrowej tasmy forniru o grubosci od 0,6mm, szerokosci nawet do 100 metrow i dlugosc pnia, tak wlasnie wytwarza sie fornir modyfikowany

a ten "zwykly" robi sie obcinajac norzem lezacy pien drzewa, wiec nie dosc ze bedzie mniej tego forniru to jeszcze bedzie mial kasztalt pnia (jeden koniec bedzie wezszy)

jezeli co zle powiedzialem to mnie poprwacie :)

Powrót