• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Forumowe zamowienie wtyków bananowych Nakamichi ver. 2

Status
Ten wątek został zamknięty.
a czy można zapytać w jaki sposób zaprawiacie przewody do tych bananów? Chodzi mi o estetykę. Otwór na przewód ma dużą średnicę i trochę nieestetycznie wygląda tam przewód 2,5mm. Szkoda, że nie mają one zwężenia na końcu. No bo co termokurczliwkę tam naciągać??? Chodzi mi wyłącznie o estetykę. podsuniecie jakiś pomysł? Myślę o przewodzie procab LS25. fajnie by to wyglądało jakby cały w izolacji wchodził do obudowy bananka, ale żyły trzeba przecież rozgałęzić...

a czy można zapytać w jaki sposób zaprawiacie przewody do tych bananów? Chodzi mi o estetykę. Otwór na przewód ma dużą średnicę i trochę nieestetycznie wygląda tam przewód 2,5mm. Szkoda, że nie mają one zwężenia na końcu. No bo co termokurczliwkę tam naciągać??? Chodzi mi wyłącznie o estetykę. podsuniecie jakiś pomysł? Myślę o przewodzie procab LS25. fajnie by to wyglądało jakby cały w izolacji wchodził do obudowy bananka, ale żyły trzeba przecież rozgałęzić...

Możesz dać wężyk termokurczliwy ale one sztywne po skurczeniu dość są, bardziej bym proponował poszukać jakiegoś czarnego wężyka i w nim puścić kabel... Ja mam normalnie zakończone i wygląda to ok wg mnie:)

do mnie tez doszly
fajniejsze niz sie spodziewalem
dzieki za organizacje

a kabel proponuje wsadzic np w czarny oplot
i jak na koncu twoche wystaja kable czrny i czerwony procab to tez fajnie wyglada

Ja mam to tak zrobione, już kiedyś z resztą pokazywałem;)

I to jest LS15 nie LS25, ogólnie te zakończenia z wężyka termokurczliwego wymieniłem bo wtedy robiłem z ostatków;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót