• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik 10" do małej skrzyni

Reakcji
6
Cześć,
Potrzebuje jakiejś rekomendacji dla głośnika 10" do skrzyni zamkniętej ok. 17-18l netto. Auto to duże kombi, z przodu mam Focal PS165, wzmacniacz do suba jeszcze nie wiem, mam do wyboru JL Slash 300.2 i ESX Quantum 450.2, mocy starczy na wszystko. Potrzebuję głośnika do muzyki a nie hałasu. Budżet 500-600 za nowy, połowa tej kwoty za używany. Ktoś może coś doradzić?

jl 10w3v3
u-dim rm-210
excursion najtanszy
audio system hx8 gral super w malej zamknietej, ale nie wiem jak sie spisuje 10"
helix chyba p10 tez sie dobrze spisywal w malej obudowie

P10 - miałem i zamierzam mieć ponownie! Pędziłem Kenwoodem PS400. DLS ,em A5.
Mocy lepiej mieć zapas przy nim, lubi waty.

Śmiało mogę polecić

Mam do kupienia dwie używki w super stanie:
Infinity kappa 100w.br za 200 zeta
Focal 27v1 za 300

Ktoś coś powie?

Sam mam Infinity kappe podpiętą pod Xtanta 603x gdzie dostaje bodajże coś około 160W i gra przyjemnie. Jak chcesz masaż nerek to szukaj czegoś innego, a jeśli interesuje cię naprawdę fajne uzupełnienie pasma to za tą kasę gra przyzwoicie;)

Temat można chwilowo zamknąć. Kappa jedzie, mam nadzieje że przypasuje. Jak pisałem głośnik ma grać muzyke, a nie robić hałas na wsi :)

Powrót