• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

głośnik 8" do suba klipsch

marian

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
291
Witam,poszukuję głośnika 8" do suba aktywnego marki Klipsch (model: KSW 50). Oryginalny głośnik spalił się już dawno dawno temu podczas dłuuuuugiej imprezy (był to naprawdę dobry głośnik z wielkim magnesem i celulozową membraną), do tego czasu był wsadzony zamiennik "byle grało" marki alphard,bardzo znany LW800. Niestety alpierd już wymiękł i jego dni są policzone :twisted:

Wzmacniacz oceniam na 40-50W,podłączałem do niego STX GDN-32-150-4-sc i dawał radę.

Myślałem nad STX GDN-22 tylko nie wiem który model był by do tego suba najlepszy bo żadnego z tych STX-ów nie słyszałem. A może w tej cenie znalazł bym lepszy głośnik 8"?

Skrzynia ma 15L niestety.

A probowales oddac go do naprawy?
Do tak malej skrzyni glosnik powinien mies ciezka i twardo zawieszona membrane choc kazdy inny tez zagra pytanie tylko jak.

marian, a moze 2 w isobaric polaczysz? wtedy juz powinno 15l wystarczyc. Niestety wyjdzie wiecej niz 50zl.

Tasior,nie da rady. Chyba zrezygnuję z kupowania głośnika pod tą obudowę i zrobię nową.

Powrót