• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik centralny i tyły

Reakcji
0
Witam wszystkich z waszą pomocą zbudowałem kolumny na przetworniku tweeter Ucher 8935a tweeter 9930-20NC jestem strasznie z nich zadowolony podjąłem decyzje co do subwoofera jest to przetwornik Visaton tIW 250xs a wd.A panel będzie od Irka 300 Wiec przyszła pora na głośnik centralny i dwa tylnie ale nie wiem jak się do tego zabrać pokój to 25m2.
Czy do głośnika centralnego musza być takie same głośnik jak w podłogówkach i do tylnich kolumn
Jaki ma być litraż kolumny centralnej.
Co do zwrotnicy to jestem zielony.
Jak to wygłuszyć.
Morze ktoś robił już na takich przetwornikach.
:twisted:

jakubek2828 napisał:
Czy do głośnika centralnego musza być takie same głośnik jak w podłogówkach i do tylnich kolumn
brawo - cos juz wiesz ;)
jakubek2828 napisał:
Jaki ma być litraż kolumny centralnej.
to zalezy ile masz miejsca i co chcesz tym osiagnac...
jakubek2828 napisał:
Co do zwrotnicy to jestem zielony.
taka sama jak we frontach ;]
jakubek2828 napisał:
Jak to wygłuszyć.
tak jak zawsze - doswiadczalnie
jakubek2828 napisał:
Morze ktoś robił już na takich przetwornikach.
morze napewno nie robilo czegos takiego...
Nie na temat...
masz 33 lata i nie odrozniasz morza od "może"? :???:

czy ktoś podejmie sie zaprojektowania zwrotnic

[ Dodano: 2010-09-05, 20:28 ]
czy do głośników tylnich zwrotnice można uzyć o tych samych parametrach co w przednich głośnikach???????????

jakubek2828, czy mi sie wydaje czy czytac nie potrafisz?
jezeli w satelitkach czy centralnym beda TAKIE SAME glosniki to zwrotnica jest TAKA SAMA jak we frontach!
przeciez to logiczne

Powrót