• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głosnik do estradowek unitra eltra

• Autor wątku Autor wątku bugi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!!

Juz kiedys korzystałem z waszej pomocy i dobrze mi doradzilscie, ale musze kolejny raz poprosic o pomoc... Ja z moimi kogelgami zajmujemy sie organizowaniem drobnych imprez i jest nam potrzebny dobry sprzet.. tak sie składa ze wpadły nam przypadkiem w rece dwie skrzynie estradowe unitra eltra ale sa w nich zajechane głosniki... zastanawiamy sie nad doboram idealnych przetwornikow na te pudła. Skrzynie maja pojemnosc niecałe 200litrow i kiedys były tam zamontowane dwa tonsile GDS 30/30 4ohm połaczone szeregowo.. chcemy przeznaczyc na same przetworniki około 1200zł i prosze o dorodzenie czegos konkretnego.. głosniku musza duzo wytrzymac i nie chcemu utopic pieniedzy w błoto w razie potrzeby mozemy poczekac z zakupem i dozbierac troche kasy... końcowka mocy bedzie kupowana po zrobienu głosnikow zeby była odpowiednia Z gory dzekuje i pozdrawiam....

[ Dodano: 2005-09-05, 21:53 ]
sorki to jest unitra ELTRON literowka...

Hmm 120 litrow....
2x30/300/4AE <lol> chyba najtansze porzadne rozwiazanie;] tylko jakas dobra tubka do tego;] i koncowka mocy z 500W na kanal;]

[ Dodano: 2005-09-05, 22:01 ]
Kurde nie doczytalem za dorze machnelo mi sie z tymi 200 litrami i z kasa 1200 <lol> na odwrot przeczytalem myslalem ze 200zl za przetwornik i obudowa 120 litrow moja propozycja wyzej mija sie z celem...
PS. Jak macie tyle kasy to lepiej cos od podstaw zbudowac niz ladowac cos do starych paczek...

38/300 odpada ten głośnik nie przeniesie średnich tonów jest dobry na subbasy ale nie kolumny. juz lepiej pomyśl nad tym co podał ci zip albo moze Eminence Betta 12

no oki ale Eminence Betta 12 jest tylko 8 i 16 ohm... chyba ze kupimy 16ohm i podłaczymy rownolegle... a jesli mozna spytac gdzie mozna kupic te "Eminence Betta 12"

Wielkie dzieki.... za pomoc mam jeszcze jedno pytanie gdzie mozna kupic tego stx co sugerował zip...?? bo na stronce stx go nie było... jeszcze raz wielkie dzieki:):)

z tym STX'em albo napisz do STX'a (powiedz że to ten co zamówił Sound Wave albo wojtekp) albo jak by niechcieli ci go zrobić to zgłoś się domnie

Powrót