• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do subwoofera Toyota Corolla E12

Reakcji
15
Witajcie

Pytanie takie bo na bieżąco nie jestem. Co polecacie do Toyota Corolla E12, tak w okolicach 500-600zł na sam głośnik. Dylemat mam już czy 10 czy 12 cali. Mam obecnie w Corsie B Peerless Resolution 10 i jest okej. Szukam czegoś raczej do b-r z wykopem, nie interesuje mnie mięcho, i trzęsienie całą budą a raczej szybkie granie bo słucham raczej rocka.

Nie wiem jak ten Cervin gra ale z tym czerwonym wygląda wiejsko, jak głosik dresa. A co myślicie o firmie Rainbow i głośniku Hammer?

Nie wiem jak ten Cervin gra ale z tym czerwonym wygląda wiejsko, jak głosik dresa.

niestety jest zupelnie odwrotnie
sluchalem CV 104 i gra IDEALNIE!
szybko, z wykopem i wystarczajaco nisko
bardzo dobry glosnik do sluchania muzyki a nie szpanowania ;)

A co myślicie o firmie Rainbow i głośniku Hammer?
rainbow'a tez slyszalem - ale niestety tego za 1,5kPLN :D

Mam takie samo auto. Ja poszedł bym w 10".
A jeśli chciałbym aby audio grało super - nie montował bym suba, tylko zainwestował bym w 2 zestawy i wtedy jest bajka. Wytłumienie drzwi.
Ja sam wytłumiałem, ale nie wymieniłem głośników z racji tego, że trzeba wpinać wzmaka, a mam oryginalne radio i nie chcę tego przerabiać.
Sam myślę, aby wymienić tylne głośniki na 16cm na papierowej membranie. Bo tylne trochę słabsze. Przednie grają całkiem całkiem-wysokie też niczego sobie. Oczywiście jak na oryginalne granie. Robiłem testy montując Carpower DT284
Kiedyś myślałem nad tempo - bo wg mnie tylko taki zestaw ma sens, aby odczuć dużą różnicę i sens opłacalności czasu w to włożonego.
Na dzień dzisiejszy znowu myślę o delikatnym "tuningu". Mam suba 10" na STX - warty uwagi- mam projekt jak coś. Posiadam 2 wzmaki kenwood. Jeden do sprzedania ogłosiłem.
Pzdr

Powrót