• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głosnik na BLUETOOTH ??? zobacz temat...

• Autor wątku Autor wątku Qlimb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
:?: Głosniki na bluetoth, czyli np. sygnsl z telefony wysylamy do glosnikow i muza leci w glosnikach bez Żadnych Kabli!!! :?: :?: :?: tylko jak takie cos zbudowac ???

jest cos takiego: BLUETOOTH Boombasstic+
numer aukcji na allegro: (numer 466892365)

jak by ktos wiedział cos na ten temat jak takie cos zbudowac to piszcie... :roll:

Załączniki

• boombasstic_05_204.jpg
    boombasstic_05_204.jpg
    52 KB · Wyświetleń: 0
A kabel sieciowy? :mrgreen: :mrgreen:
Nie widzę w tym nic innowacyjnego....
Jak zbudować? Obudowa, głośnik, wzmacniacz, moduł BT i dac ;)

ja sie nieznam ja tylko temat napisalem, ja niebedekombinowal ja zrobie amplituner i komplecik 2.0 albo 2.1 ;p :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!:

Skąd wziąć taki moduł BT, jak go podłączyć? Zbudowałem kolumny i wzmacniacz, ale Bluetooth to dla mnie zbyt nowoczesna technologia, żeby samemu coś takiego zrobić...

Czy ktoś produkuje gotowe układy? Tzn. odbiornik bluetooth a z drugiej strony od razu wyjście na wzmacniacz (stereo)?

Jak się ma sprawa z jakością dźwięku? Przecież, żeby przyzwoicie przesyłać dźwięk stereo bez kompresji, potrzeba przynajmniej te 1,5 Mbit/s, a Bluetooth w najwyższej wersji EDR zapewnia teoretycznie 3 Mbit/s (więc w praktyce pewnie mniej, akurat na styk).

zip, moduły BT masz np. w TME (BTM-xxx). Robię na nich pracę mgr :) Chociaż temat zupełnie inny niż audio :P

Heloł

Pany! szwagier ma urodziny wymyśliłem że mu kupie głośnik na BT... cena 300zł~, nie mam czasu latać i słuchać, ma ktoś jakiegoś faworyta do tej kwoty?

Pozdrawiam!

Ciekawy, jak mniej kaski to się nie obrażę... Słuchałem jakiegoś JBL kolegi ale nie wiem jaki model, całkiem głośno to grało.
Ma być do grilla etc etc ;)

Tak takiego chyba słyszałem. Dzisiaj chyba podjadę zobaczę tego Xiaomi w serenadzie maja stoisko powinni mieć... porównam sobie z tym co słyszałem

Tronsmart T6 podobno jest niezły, ale to znam tylko z opinii (nie internetowych). Cena ~200zł

Powrót